Kada TikTok trend krene po zlu: Završila u bolnici, a sada joj je lice puno ožiljaka

1
Radiosarajevo.ba
Kada TikTok trend krene po zlu: Završila u bolnici, a sada joj je lice puno ožiljaka
Foto:PrtSc/Instagram / Tilly Whitfeld

Nedavno su fanovi na društvenim mrežama bivšu takmičarku reality emisije Big Brother Australi, Tilly Whitfeld, pitali od čega joj je lice prekriveno ožiljcima, a ona im je na svom Instagram profilu objasnila da je isprobala jedan beauty savjet s TikToka, nakon čega je završila u bolnici.

Naime Whitfeld se u javnosti više puta pojavila sa zelenom maskom od gline preko dijela lica, pa je mnoge zanimalo zašto, prenosi Vecernji.

"Ovako mi je lice izgledalo samo sedmicu dana prije ulaska u kuću, a sad se jako šminkam ili stavljam masku od gline da to sakrijem", napisala je studentica uz fotografiju na kojoj joj je lice puno crvenih ožiljaka.

Budući da je već po licu imala nešto ožiljaka od akni, htjela ih je, ispričala je, ukloniti, pa je na društvenim mrežama tražila savjete kako, a onda je naišla na djevojku koja u TikTok videu objašnjava da se razne nepravilnosti s kože mogu ukloniti sa akupunkturom koju sami radite kod kuće.

Nakon što je i sama isprobala taj trik Whitfeld je završila bolnici s privremenim gubitkom vida zbog velike otekline i s infekcijom.

"Nemojte slušati savjete u kojima se preporučuje da kod kuće napravite nešto što bi inače trebali raditi stručnjaci u salonima", kaže studentica i dodaje da takve tretmane radije prepustite pravim profesionalcima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije