! / Upozorenje policije iz BiH za roditelje: TikTokom se širi opasna igra za djecu

12. 03. 2021. u 12:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su zaprimili obavijest od Federalne uprave policije u kojoj se navodi da su isti od strane Interpola obaviješteni da se na društvenoj mreži "TikTok" distribuira video u kojem se poziva na masovno samoubistvo mladih ljudi (pretežno u Rusiji, dok je prvi takav poziv upućen sa profila iz Latvije).

Također, pregledom objava u medijima iz zemalja okruženja uočene su obavijesti da se istom društvenom mrežom širi opasna igra za djecu (učenike) i koja se sastoji od izazova da učesnik legne pored ceste sve dok se automobil ne približi, a zatim se brzo mora izmaknuti kako bi izbjegao nadolazeći automobil.

"Shodno navedenom, apelujemo na roditelje da obrate posebnu pažnju i da vrše provjere i nadzor nad aktivnostima svoje djece na društvenoj mreži 'TikTok', kao i sadržaju koji im je dostupan na društvenim mrežama, s ciljem prevencije neželjenih negativnih posljedica", navodi se u saopćenju policije.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)