COVID-19 u Australiji: Uhapšene dvije tinejdžerke zbog kršenja mjera zabrane kretanja

Radiosarajevo.ba
COVID-19 u Australiji: Uhapšene dvije tinejdžerke zbog kršenja mjera zabrane kretanja
Foto: ABC / Hapšenje u Australiji

Policija u Queenslandu (Australija) vrši kriminalističku obradu nad dvije tinejdžerke koje su uhapšene u tržnom centru u Sunshine Coastu zbog kršenja mjera zabrane kretanja.

Tinejdžerke, jedna iz New South Walesa, a druga iz Sunshine Coasta, privedene su u tržnom centru Noosa Civic.

Policija je saopćila da su djevojke, stare 15 i 16 godina, prošli petak otputovale u Queensland iako su u međuvremenu zatvorene granice između saveznih država, a također su bile i u Sydneyu.

Prema Queenslandovim zdravstvenim uputama, cijela država New South Wales je proglašena žarištem koronavirusa tako da je ulazak stanovnicima ovog dijela Australije u Queensland strogo zabranjen.

Načelnik policije Craig Hawkins rekao je da je par stigao vozom i da su pri prelasku granice navodno lagale o tome gdje su bile i odakle dolaze, piše ABC Brisbane.

"Nisu bile potpuno iskrene gdje su bile, ali kasnije smo otkrili da dolaze iz žarišta", rekao je Hawkins.

On je dodao i to da nijedna od ovih djevojaka ne pokazuje simptome koronavirusa, ali da su preduzete sve mjere opreza.

Par će se uskoro i testirati na koronavirus.

Valja istaći i to da Australija, koja broji ukupno 24,9 miliona stanovnika, do sada ima registriranih ukupno 21.407 slučajeva zaraze i da je u međuvremenu preminulo 314 ljudi. Broj oporavljenih iznosi 11.876.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije