Problemi / Pljačkala bankomate u Australiji: Romana Panić puštena iz zatvora u Brisbaneu

02. 08. 2020. u 11:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 103

Romana Panić puštena je iz zatvora u Brisbaneu, gdje je bila na robiji od 25. juna, zbog pljačkanja bankomata u tom australijskom gradu.

Pjevačica, osuđena na tri mjeseca, imala je pravo na prijevremeni otpust poslije odslužene dvije trećine kazne. Budući da nije pravila prekršaje i primjereno se ponašala u zatvoru, Panićeva je puštena na slobodu 1. augusta.

Nakon izlaska iz zatvora pjevačica je smještena u centar za migrante, gdje čeka deportaciju za Beograd, a njen dečko, Filip Mrkajić, s kojim je uhvaćena u pljački, još uvijek je na robiji u Brisbaneu.

Prema australijskim zakonima, Romana i Mrkajić su u obavezi da vrate sav opljačkani novac, a to je 22.500 dolara (37.000 KM) ili će štetu morati da nadoknade kroz rad. Mogu biti raspoređeni da čiste ulice, sređuju parkove ili da peru grafite.

Kako su domaći mediji pisali, pjevačica se najvjerovatnije odlučila na sraman potez zbog velikih dugova koje je imala, odnosno jer još uvijek nije uspjela vratiti novac koji je pozajmila (50.000 eura) za kupovinu stana na Voždovcu, piše Alo.rs.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA