Christiane Amanpour dijagnosticiran rak jajnika: Vijest objavila u videu

0
Radiosarajevo.ba
Christiane Amanpour dijagnosticiran rak jajnika: Vijest objavila u videu
FOTO: EPA / Christiane Amanpour

Svjetski poznata voditeljica CNN-a, Christiane Amanpour objavila je da joj je dijgnosticiran rak jajnika.

U videoporuci koju je objavila, kazala je javnosti da prima hemoterapiju te da je optimistična i da vjeruje kako će sve proći u najboljem redu.

“Želim se zahvaliti cijelom mom timu na podršci. Protekle četiri sedmice bile su za mene pomalo teške. Tokom tog vremena, kao i milionima ljudi širom svijeta, dijagnosticiran mi je rak jajnika. Imala sam uspješnu operaciju kojom je on uklonjen. Sada mi predstoji nekoliko mjeseci hemoterapije. Imam najbolje moguće dugoročne prognoze", saopćila je ona.

Amanpour se zahvalila sjajnom ljekarskom osoblju britanske zdravstvene službe (NHS) koji se o njoj brinu, prenosi CNN.

Poručila je da odlučila objaviti javno svoje zdravstveno stanje zbog transparentnosti i zbog toga što želi snažno pozvati i ohrabriti žene da se redovno pregledaju, kako bi ranim otkrivanjem prevenirali razvoj neke opasne bolesti.

Amanpour je rođena 12. januara 1958. godine u Londonu. Kćerka je Iranca, Mohammada Taghija i Britanke Patricie Anne Amanpour. Ona je poznata i po izvještavanju iz Bosne i Hercegovine, tokom agresije na našu zemlju.

Poslušajte šta kaže u videu: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije