Biden zanimljivom porukom čestitao rođendan Trumpu: Godine su samo broj

1
Radiosarajevo.ba
Biden zanimljivom porukom čestitao rođendan Trumpu: Godine su samo broj
Foto: EPA-EFE / Joe Biden

Joe Biden (81) poželio je danas, 14. juna, Donaldu Trumpu sretan 78. rođendan. "Čestitka jednog starca drugome", napisao je Biden na X-u.

Bidenova čestitka je sarkastična i u njoj je Trumpu napisao da su "godine samo broj", što je referenca na brojne komentare javnosti u vezi njihove dobi. Biden je u čestitku uključio video u kojem uspoređuje svoja postignuća s postupcima i komentarima Trumpa.

Prema onome što govore, čini se da i Trumpu i Bidenu smetaju komentari povezani s njihovim godinama. Tokom skupa u Las Vegasu tokom vikenda, Trump je svojim pristašama rekao da Biden nije star, već da je nesposoban.

Sarajevo se prisjeća masakra na Dobrinji: Ubijeni prije 29 godina čekajući u redu za vodu

Sarajevo se prisjeća masakra na Dobrinji: Ubijeni prije 29 godina čekajući u redu za vodu

Biden je postao najstariji predsjednik SAD-a kada je preuzeo dužnost u dobi od 78 godina. U novembru će napuniti 82 godine. Biden je tokom večere dopisnika u Bijeloj kući u aprilu umanjio važnost svojih godina dok je napadao Trumpa.

"Naravno da su godine problem. Ja sam odrastao čovjek, a natječem se protiv šestogodišnjaka. Dob je jedina stvar koja nam je zajednička", izjavio je Biden.

Trump će danas proslaviti rođendan sa svojim klubom obožavatelja "Club 47 USA" u West Palm Beachu. Da bi prisustvovali rođendanu bivšeg predsjednika, gosti moraju platiti između 35 i 60 dolara za ulaz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije