SAD / Biden o Afganistanu: Očekujemo novi napad na aerodrom u Kabulu

28. 08. 2021. u 22:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u subotu da je, najkasnije do ponedjeljka moguć novi teroristički napad na aerodrom u glavnom gradu Afganistana, Kabulu.

"Jutros sam se sastao sa svojim timom za nacionalnu sigurnost u Washington i sa zapovjednicima na terenu. Razgovarali smo o napadu koji su američke snage sinoć izvele na terorističku grupu ISIL-K u Afganistanu. Rekao sam da će napasti grupu koja je odgovorna za napad na naše trupe i nedužne civile u Kabulu, i to smo i učinili, rekao je Biden, prenosi Jutarnji.

"Ovaj napad nije bio zadnji. Nastavit ćemo loviti sve osobe uključene u taj gnusni napad i natjerati ih da plate. Kad god neko pokuša nauditi SAD-u ili napasti naše trupe, odgovorit ćemo mu. U to nema sumnje, poručio je američki predsjednik. Rekao je i kako je situacija na terenu i dalje izuzetno opasna te da je prijetnja terorističkim napadima na aerodrom i dalje velika. "Naši zapovjednici obavijestili su me da je će do napada vjerovatno doći u sljedećih 24-35 sati", rekao je američki predsjednik Biden medijima.

Pentagon je u subotu objavio da su "dvije važne mete" grupe Islamska država (ISIL-K), "organizatori" i "operateri", ubijeni u američkom napadu bespilotnom letjelicom u Afganistanu, ali nije otkrio njihova imena.

"Po našim informacijama nema niti jedne civilne žrtve", rekao je američki general Hank Taylor medijima.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)