Biden o Afganistanu: Očekujemo novi napad na aerodrom u Kabulu

1
Radiosarajevo.ba
Biden o Afganistanu: Očekujemo novi napad na aerodrom u Kabulu
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Afganistan/Ilustracija

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u subotu da je, najkasnije do ponedjeljka moguć novi teroristički napad na aerodrom u glavnom gradu Afganistana, Kabulu.

"Jutros sam se sastao sa svojim timom za nacionalnu sigurnost u Washington i sa zapovjednicima na terenu. Razgovarali smo o napadu koji su američke snage sinoć izvele na terorističku grupu ISIL-K u Afganistanu. Rekao sam da će napasti grupu koja je odgovorna za napad na naše trupe i nedužne civile u Kabulu, i to smo i učinili, rekao je Biden, prenosi Jutarnji.

"Ovaj napad nije bio zadnji. Nastavit ćemo loviti sve osobe uključene u taj gnusni napad i natjerati ih da plate. Kad god neko pokuša nauditi SAD-u ili napasti naše trupe, odgovorit ćemo mu. U to nema sumnje, poručio je američki predsjednik. Rekao je i kako je situacija na terenu i dalje izuzetno opasna te da je prijetnja terorističkim napadima na aerodrom i dalje velika. "Naši zapovjednici obavijestili su me da je će do napada vjerovatno doći u sljedećih 24-35 sati", rekao je američki predsjednik Biden medijima.

Uskoro će se dogoditi pomračenje Sunca: Evo koje će se čudne stvari desiti tokom ovog fenomena

Uskoro će se dogoditi pomračenje Sunca: Evo koje će se čudne stvari desiti tokom ovog fenomena

Pentagon je u subotu objavio da su "dvije važne mete" grupe Islamska država (ISIL-K), "organizatori" i "operateri", ubijeni u američkom napadu bespilotnom letjelicom u Afganistanu, ali nije otkrio njihova imena.

"Po našim informacijama nema niti jedne civilne žrtve", rekao je američki general Hank Taylor medijima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije