Bez struje na Floridi ostalo više od 2,1 miliona stanovnika

AA
Bez struje na Floridi ostalo više od 2,1 miliona stanovnika
 Više od 2,1 miliona stanovnika na Floridi, koju je nedjelju pogodio uragan Irma, ostalo je bez električne energije.

Kompanija Florida Power & Light, koja snabdijeva strujom oko četvrtinu floridskog stanovništva saopštila je da je više od 845.000 korisnika koji su ostali bez struje iz okruga Miami.

Energetska kompanija Duke, koja električnom energijom snabdijeva sjever Floride, saopštila je da je nakon naleta uragana Irma oko 13.000 korisnika ostalo bez struje. 

Kompanije za snabdijevanje električnom energijom saopštile su da se na terenu nalaze brojne ekipe koje će pokušati ponovno uključiti struju kada se za to budu stvorili uslovi. 

Američki mediji javljaju kako je uragan Irma odnio prve žrtve na Floridi, gdje su najmanje tri osobe izgubile život.

Ovaj uragan je rano u nedjelju po lokalnom vremenu stigao do Floride i zaprijetio skoro čitavoj jugoistočnoj američkoj saveznoj državi nakon smrtonosnog pohoda po Karibima.

Prema pisanju američkih medija, uragan Irma oslabio je na kategoriju tri, ali stručnjaci tvrde da je još uvijek vrlo opasna oluja koja prijeti životima i imovini.

Desetine hiljada stanovnika ovog poluotoka nalazi se u skrovištima zbog oluje, a više od 6,3 miliona stanovnika Floride dobilo je naredbe da napuste svoje domove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije