Šerif pozvao stanovnike Floride da ne pucaju na uragan Irmu

AA
Šerif pozvao stanovnike Floride da ne pucaju na uragan Irmu
Nakon što su na društvenoj mreži Facebook dvojica mladića sa Floride pozvali sugrađane koji posjeduju oružje, da ga upotrijebe protiv uragana Irme, oglasile su se i lokalne vlasti s upozorenjem građanima da ne pucaju u uragan, jer ih to neće sačuvati

"Ne pucajte na uragan Irmu. Nećete ga okrenuti, a pucnjava bi mogla imati opasne neželjene efekte", upozorio je na Twitteru ured okružnog šerifa.

Na Facebooku je otvorena šaljiva grupa na kojoj se pozivaju sugrađani da pucnjavom uzvrate uraganu Irmi. Zanimljivo je da se 80.000 osoba označilo da će "odgovoriti" ili da je zainteresovano za poziv.

Iz šerifovog ureda su vlasnike oružja i ostale sugrađane pozvali da pomognu u radu skloništa kojima nedostaje volontera.

Uragan Irma stigao je u nedjelju ujutro po lokalnom vremenu do zapadne obale Floride, odnosno do arhipelaga Florida Keys, nakon što je prerastao u snažnu četvrtu kategoriju.

Praćen vjetrovima koji pušu 215 kilometara na čas, uragan Irma stigao je do američke savezne države, a prema prognozama američkog Nacionalnog centra za uragane, mogao biti najgori u historiji ovog dijela Sjedinjenih Američkih Država.

Uragan Irma je na vrhuncu moći svrstan u petu kategoriju i u toj fazi je doslovno poharao Karibe, usmrtivši više od 20 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije