Incident / Belgijski farmer slučajno pomjerio granicu sa Francuskom

04. 05. 2021. u 15:17:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Belgijski farmer napravio je pravu pometnju nakon što je slučajno pomakao granicu s Francuskom.

Naime, farmer je pomakao kamen koji je označavao granicu pomjerio malo više prema Francuskoj jer mu je smetao dok je orao zemlju, prenosi 24sata.hr.

Umjesto međunarodnog incidenta, vlasti jedne i druge zemlje dočekale su tu vijest sa smijehom.

"Povećao je Belgiju i smanjio Francusku, to nije loša ideja", rekao je David Lavaux, gradonačelnik Erquelinnesa i dodao kako takvo pomicanje kamenja često uzrokuje svađe i među vlasnicima dvije parcele, a šta bi tek moglo napraviti kad bi se radilo o pomicanju nacionalnih granica.

"Ja sam sretan, moj je gradić sada veći", rekao je Lavaux, dok je gradonačelnik susjednog grada u Francuskoj šaljivo poručio kako misli da će uspjeti spriječiti rat zbog granice.

Ipak, lokalne vlasti planiraju pronaći farmera i zamoliti ga da vrati kamen tamo gdje ga je i našao, a ako to ne napravi, cijeli slučaj mogao bi završiti u nadležnosti belgijskog ministarstva vanjskih poslova koji će zatim pozvao Komisiju za Francusko-Belgijsku granicu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA