Zoran Milanović o BiH, Finskoj, NATO-u: "Potopit ćemo ih, mene slomiti neće"

34
Radiosarajevo.ba
Zoran Milanović o BiH, Finskoj, NATO-u: "Potopit ćemo ih, mene slomiti neće"
Foto: EPA-EFE / Zoran Milanović

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je ponovo govorio o Bosni i Hercegovini, tačnije o izbornom zakonu BiH, Finskoj i njenim aspiracijama ka NATO-u.

Situaciju je u BiH poredio je sa finskim otokom gdje su Šveđani etnička manjina i govorio o duplim aršinima EU. Poručio je: Spremni smo, potopit ćemo ih".

"Imamo u Finskoj jedan švedski otočić Oland na kojem živi švedska manjina. Ljudi se smiju zvati Švedima i biraju tamo sve po etničkom principu. Je li to u skladu s evropskim vrijednostima kakve se nameću BiH?

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

U BiH se očekuje da se potpuno ignorira činjenica da postoje Hrvati, Srbi i Bošnjaci da bi onda Bošnjaci mogli preglasati Hrvate. Pa idemo onda u Finskoj ukinuti taj oblik primitivne srednjovjekovne autonomije Šveđana na nekakvom otoku, da ih peglasamo kao to što rade Bošnjaci u BiH.

Za ovo smo se pripremali i energetski i intelektualno, barem u tom smislu ćemo ih potopiti. A mene slomiti neće. Igraju na slabu kariku Hrvatske, a to je izdajnička vlada. Ja više nema nikakve potrebe biti ‘mr. simpatico’ ili ‘mr. muscle’ u Briselu. Briga mene, ja sam to odradio mnogo prije Plenkovića. Ništa zloćudno, totalni bezveznjaci", rekao je Milanović.

"Na samitu NATO-a uložit ću veto, ovisno o tome gdje će biti pozivnica", kazao je Milanović, piše N1, i dodao: "Kao đavao grešnu dušu progonit ću svakog zastupnika koji bude bio za."

Govorio je i o Željku Komšiću kazavši da je džepar i lopov.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (34)

/ Povezano

/ Najnovije