Zdravko Krivokapić: Cilj je bila destabilizacija Crne Gore, uvođenje haosa

4
Radiosarajevo.ba
Zdravko Krivokapić: Cilj je bila destabilizacija Crne Gore, uvođenje haosa
Foto: EPA-EFE / Zdravko Krivokapić

Ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija je bio povod da određene strukture koje pripadaju određenom dijelu politike koja pokušava da od 30. avgusta prekroji rezultate izborne volje građana.

"To je bio važan trenutrak u kome je trebalo da se ostvari ono što nije ostvareno - destabilizacija Crne Gore, uvođenje nereda i haosa i nepoštovanje Ustava i zakona", kazao je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić na konferenciji za novinare.

"Zahvaljući odlučnoj akciji koju je Uprava policije i svi policajc vodili, sa Vojskom, vidjeli ste da je proteklo bez bilo kakvih povreda, a u jednom trenutku je događaj tretiran kao rizičan sa nesagledivim posljedicama", rekao je Krivokapić.

Promovisana knjiga 'Dekodiranje agresije': Uloga Vrhovnog saveta odbrane SRJ u ratu protiv RBiH

Promovisana knjiga 'Dekodiranje agresije': Uloga Vrhovnog saveta odbrane SRJ u ratu protiv RBiH

Naveo je da muk koji dolazi zbog "pada tovara kokaina", ubjeđuje da ništa nije slučajno.

"Ove sile koje žele da naprave državu kakva nikad nije bila. Crna Gora je država poštovanja u kojoj nema nasilja. Država je pokazala stabilnost i pokazalo se da nema te politike koja je za građane bitnija od politike mira. Nema ni pobjednika ni poraženih dobili su svi građani jer su pokazali da su dostajanstveni", rekao je Krivokapić.

Doao je da je napravljen iskorak po pomirenju i da nema podjela po vjerskoj, nacionalnoj i ideološkoj pripadnosti.

"Trebamo da se dijelimo da smo ljudi i da nijesmo ljudi", mišljenja je Krivokapić. Poručio je i da se "herojstvo ne dokazuje riječima, već djelima".

"Još jednom, zahvalnost policiji koja je štitila i građane i slobodu vjeroispovijesti", kazao je Krivokapić.

Dodao je da se Crna Gora okreće isključivo ekonomskim reformama i da Vladu od njenog konstituisanja prate rušenja.

"Istrajat ćemo ne zbog politike već zato što znamo šta je najbolje za Crnu Goru. Očekujemo da broj dezinformacija napokon splasne", kazao je Krivokapić, prenose Vijesti.me.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije