Mitropolit crnogorski: Krivokapić počinio izdaju, dozvolio okupaciju na Cetinju

10
Radiosarajevo.ba
Mitropolit crnogorski: Krivokapić počinio izdaju, dozvolio okupaciju na Cetinju
Foto: RTCG / Mitropolit Mihailo

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo, komentarišući događaje na Cetinju, ocijenio je kako je bio "veleizdajnički" odnos Vlade prema državi i narodu, akteri su kvislinzi. Poručio je kako će se "prema toj činjenici ravnati".

Mitropolit Mihailo je podsjetio da je kao Arhiepiskop cetinjski i Mitropolit crnogorski i kao čovjek apelovao da predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić ne dozvoli da se na Cetinju ustoliči čelnik cetinjske filijale crkve Srbije, na uzurpiranu stolicu crnogorskih mitropolita CPC-a, piše N1.

Kako navodi Mihailo, Krivokapić je znao i da su do 1918. godine ustoličavani samo rodni Crnogorci na stolicu cetinjskih Mitropolita, koje je birao Crnogorski Zbor, i da je to naša tradicija.

'Stanje je alarmantno. Aerodrom u BiH pred zatvaranjem': Oglasio se i direktor zračne luke

'Stanje je alarmantno. Aerodrom u BiH pred zatvaranjem': Oglasio se i direktor zračne luke

“Znao je da napad na Cetinjski manastir, kao simbol moći i trajanja naše domovine Crne Gore, neće ostati bez odgovora, jer je to uvreda dostojanstva i suvereniteta Crne Gore”, rekao je Mihailo.

Kako je naveo, ni amanet Svetoga Petra Cetinjskoga da na katedru crnogorskih mitropolita može da sjedi samo rodni Crnogorac od najprvijih crnogorskih familija nije mu značio ništa.

“Zaludu su bili svi naši pozivi na mir i ljubav u Crnoj Gori, koji decenijama ugrožava Srpska crkva, crkva države Srbije, kad joj je cijela Vlada na čelu sa predsjednikom, svakim gestom, riječju i djelom s ruke”, rekao je Mihailo, javlja Mina.

Kako je kazao, umjesto da se ugledao na crnogorske vladare koji su mirili posvađane i branili dostojanstvo i suverenitet Crne Gore, on je “nasilno okupao suzavcem i krvlju Cetinje i učinio da se braća u Hirstu zakrve”.

Prema njegovim riječima, i to Krivokapić naziva zaštitom demokratije, "a teror Srbije nad nama i okupaciju naše zemlje tumači kao uvođenje reda i poretka u zemlji. To i jeste uvođenje reda i poretka, ali okupacionoga”.

“Takav odnos Vlade prema zemlji i narodu je veleizdaja, a akteri su kvislinzi, i prema toj činjenici ćemo se ravnati”, poručio je Mihailo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije