Zatvorenici digli pobunu jer im se ne dostavlja pizza u zatvoru

2
Radiosarajevo.ba
Zatvorenici digli pobunu jer im se ne dostavlja pizza u zatvoru
Foto: Canva.com / Ozbiljni su u svojim namjerama

Pobunu je organizovao jedan od utjecajnijih zatvorenika, Dean Martedić, kojeg su zbog toga premjestili iz zatvora na Bilicama.

Dean Martedić zvani Điđi, optužen da je na čelu zločinačke organizacije koja je planirala šverc droge u velikim količinama preko luke Antwerpen, premješten je iz splitskog u šibenski zatvor i to iz sigurnosnih razloga.

Premještaj je od splitskog suda zatražila Uprava zatvora i to zbog toga što su za Martedića utvrdili da je jedan od organizatora i poticatelja peticije i mogućeg štrajka glađu u zatvoru.

Meteorolozi najavljuju promjenu vremena. Stiže snijeg - evo u kojim dijelovima BiH će prvo padati

Meteorolozi najavljuju promjenu vremena. Stiže snijeg - evo u kojim dijelovima BiH će prvo padati

Razlog odbijanja hrane je pritisak pritvorenika na poboljšanje uvjeta, a u zahtjevu za premještaj navodi se kako traže dostavu pizza u sobe, javlja Dalmatinski portal.

S obzirom da se radi o pritvoreniku s velikim utjecajem na populaciju unutar zatvora, procijenjeno je da će se njegovim premještajem poboljšati sigurnosna situacija u zatvoru na Bilicama.

Uprava zatvora u Splitu već se suočila s nekoliko pobuna pritvorenika, a i Martedić je prije 15 godina sudjelovao u jednoj. Dok je čekao presudu za dilanje blokirao je vrata ćelije s još nekoliko pritvorenika, a zabilježen je i njegov napad na drugog osuđenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije