Jeziva grupa koja je sijala užas i smrt: Nove informacije o Belivukovim zločinima

0
Radiosarajevo.ba
Jeziva grupa koja je sijala užas i smrt: Nove informacije o Belivukovim zločinima
RAS Srbija / Velja Nevolja

Agonija Mila Radulovića Kapetana, pripadnika škaljarskog klana kog je, prema saznanjima crnogorske policije, u oktobru prošle godine oteo klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, trajala je dva mjeseca, a onda je brutalno ubijen.

Prema onome što se zna njegovoj sudbini - ubistvo ne nosi potpis zloglasne beogradske grupe iako je jasno da je optuženi pokušao da iskopira "recept Velje Nevolje".

O nestanku Kapetana, visokorangiranog pripadnika crnogorskog klana, dugo se nije javno pričalo, čak ni u februaru po hapšenju Veljka Belivuka, poznatog kao Velja Nevolja, Marka Miljkovića Mesara i ostalih članova njihovog klana.

Europski parlament odobrio Plan rasta za Z. Balkan: Države mogu dobiti novac, ali uslovi pooštreni

Europski parlament odobrio Plan rasta za Z. Balkan: Države mogu dobiti novac, ali uslovi pooštreni

O tome da je neki "škaljarac" koga zovu Kapetan bio dio zavjere Belivuka i Miljkovića, kojom je otet i ubijen Lazar Vukićević i kojom je isto trebalo da se desi Aleksandru Šarcu, saznalo se tek ljetos kada su do policije došli podaci iz kriptovanih telefona uhapšenih članova klana.

U njima je, naime, između ostalog ostala zabilježena komunikacija između Belivuka i Miljkovića, koji su se, sudeći po porukama, ilegalno ušli u Crnu Goru 14. oktobra 2020. godine, i drugih pripadnika klana u Beogradu. U njoj su organizujući otmicu Vukićevića i Šarca pomenuli "Kapetana koji im je šef".

Kako su ubijeni mladići, navodno, radili za "škaljarski klan" postalo je jasno da je u pitanju neko iz njihovih redova ko je zloglasnom dvojcu poslužio kao mamac da ih otme i ubije.

Ostatak teksta možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije