Scenarij kao iz horora: Velja Nevolja glumio policajca da bi namamio žrtve u smrt

0
Radiosarajevo.ba
Scenarij kao iz horora: Velja Nevolja glumio policajca da bi namamio žrtve u smrt
Print Screen / Nevolja, Goksi i Ljepoja

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković bili su izuzetno kreativni i jako oprezni kada su sprovodili akcije mamljenja svojih žrtava u kuću u Ritopeku.

Jednu od svojih žrtava oteli su glumeći policajce, tokom spovođenja druge fingirali su saobraćajnu nesreću kako bi bili sigurni da ih niko ne prati... To su samo neki od filmskih scenarija koje su sprovodili u djelo kako ne bi bili uhvaćeni na djelu.

Nevolja glumio policajca da bi uhvatio Goksija

Goran Veličković Goksi namamljen je na sastanak u Višegradskoj ulici kako bi "kupio oružje od preprodavca" koji ga je kontaktirao preko "Skaja" i ponudio mu dva pištolja za 1.200 eura, piše Blic.rs.

Vozača koji ga je vodio na tajnu lokaciju na sastanak glumio je Bojan Hrvatin, dok su, u blizini Smederevskog puta i Ritopeka, čekali pripadnici klana Nebojša Janković i Nemanja Đurić. Oni su glumili navodne prodavce oružja, a za to vreme, prema navodima optužnice, Veljko Belivuk, Miloš Budimir, Dejan Tešić i Srđan Lalić krili su se u neposrednoj blizini.

"Smart" u kom je bio Goksi, drugim kolima pratio je Marko Miljković kako bi proverio da li je Veličković na ovaj sastanak krenuo sa pratnjom. Kada su se uvjerili da Goksija niko ne prati, Hrvatin je skrenuo na drugi put, Miljković je kada su prošli stao na početku tog puta kako bi pazio da neko ne naiđe.

Kada je Goksi izašao iz vozila da pogleda oružje, iz kukuruza su istrčali Nevolja, Janković, Đurić, Budimir, Tešić i Lalić i uz povike: "Policija!" savladali Goksija! Ne sluteći šta se zapravo dešava, Veličković nije pružao otpor, a pripadnici klana vezali su ga i ubacili ga u tovarni prostor pik.apa pa ga odvezli do kuće u Ritopeku gde je satima kasnije mučen, pa brutalno ubijen.

Da bi namamili Milana Ljepoju, za kog su pripadnici Belivukovog klana, vjerovali da "hoće da preuzme Niš" i ubije nekoliko pripadnika njihove kriminalne grupe iz tog grada, Belivuk i Miljković su smislili da mu ponude da kupi blindirani automobil.

Klan Velje Nevolje imao je svoje pipke u kriminalnim krugovima i znali su da "Pink Panter" iz Niša traži da kupi sebi blindirani automobil, te su iskoristili trenutak i preko Skype-a mu, glumeći drugu osobu, ponudili jednog BMW-a.

Kao i svim svojim žrtvama dali su mu instrukcije - na sastanak kreni u Ritopek, kod kuće ostavi običan mobilni telefon, kreni sam. Da bi ga ubjedili u priču klan je išao toliko daleko da je našao i nabavio blindirani automobil. Ljepoji su poslali slike vozila, i rekli mu da ga čeka u Ritopeku na adresi Lividice. Na putu do kuće užasa Ljepoja je praćen, a dio pripadnika klana čekao ga je u objektu. Čim je došao, savladan je i odveden u tajnu sobu gdje je potom svirepo ubijen.

Grafit kao poruka, pa lažni trag za policiju

Zdravka Radojevića pripadnici Belivukovog klana htjeli su da ubiju nekoliko puta. U prvi mah, kako je navedeno u optužnici, plan im je bio da ispod njegovog automobila postave eksploziv.

Međutim, kada su procijenili da to nije najbolja opcija, počeli su da kuju plan da ga otmu. Prvi korak bio je da prežvrljaju grafit u Kotežu koji je bio posvećen Radojevićevom preminulom bratu. Grafit je prekrečen, preko njega je nacrtan polni organ i ostavljena je poruka: "Zdravko pi*ko j*** tu sve".

Znali su da će Radojević na ovo odreagovati. Kada je prijatelju preko Skype-a počeo da piše da će ih ubiti sve i to javno, nije ni slutio da te poruke očigledno ne piše osobi od povjerenja. Ove poruke ubrzo je dobio klan i planiranje otmice je počelo. Radojević je preko prijatelja namamljen na sastanak, a klan je započeo svoju akciju - izazivanje lažnog saobraćajnog udesa.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije