... / Misterija supruge Veljka Belivuka: Trudna sa dvoje djece napustila Srbiju

03. 08. 2021. u 21:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Bojana Belivuk, supruga ozloglašenog Veljka Belivuka (36) je u sedmom mjesecu trudnoće, sa dvoje njihove djece napustila Srbiju i otišla u Grčku.

Bojana je na duže vrijeme iznajmila luksuznu nekretninu u jednom grčkom mondenskom mjestu, piše Informer, i namjerava da se porodi u Grčkoj, a u Srbiju se najverovatnije neće vraćati.

Ona nije učestvovala u monstruoznim zločinima mafijaške bande čiji je vođa bio njen muž, a po svemu sudeći nije ni znala mnogo o tome šta je on sa svojim klanom radio. Prilikom hapšenja Belivuka, 4. februara, inspektori su u njegovom stanu na Zvezdari zatekli dvoje djece i Bojanu koja je tada urlala od bijesa na muža koji je bio vezan lisicama.

"Vidiš šta si nam uradio! Upropastio si nam život", vikala je.

Tada je i ona odvedena u policijsku stanicu kako bi dala izjavu, ali je inspektorima samo kratko poručila: "Naravno da ne želim da razgovaram sa vama", nakon čega je puštena kući.

Izvor beogradskog lista rekao je da je prilikom pretresa njihovog stana tada pronađeno 30.000 eura u kešu.

"Bojana je u februaru tek ostala trudna. U početku mu je vjerovala da nije činio teška krivična djela. Mislila je da je uhapšen zbog nasilničkog izgleda, kao vođa Partizanove navijačke grupe "Principi" i da će se ubrzo naći na slobodi. Međutim, u narednim mjesecima su se u javnosti sve češće pojavljivali dokazi u vidu fotografija i snimaka jezivih mučenja, ubijanja i kasapljenja ljudi koja je naredio njen muž, pa je ona tada shvatila da se udala za monstruma kojem ne gine doživotna robija", riječi su izvora Blic-a.

Kako isti izvor priča, najteže joj je palo to što će njena malolJetna deca zauvijek biti označena u Srbiji kao "deca koljača" pa je odlučila da se sa sinom i kćerkom preseli u inostranstvo.

"Prije dvije nedjelje je spakovala kofere i, iako je u poodmakloj trudnoći, sa djecom je otputovala u Grčku. I ako je u početku djelovalo kao da je možda otišla na ljetovanje, ubrzo je postalo jasno da u zemlju ne namerava da se vraća, barem ne u skorije vrijeme, što je kasnije i potvrdila svojim najbližim prijateljima. Preko poznate grčke agencije je rentirala luksuznu nekretninu na više mjeseci u jednoj mondenskoj četvrti", objasnio je.

Za sada nije poznato da li je ona zadržala dio novca njenog muža koji policija možda nije pronašla prilikom pretresa.

Bojana je, inače, bila suvlasnik u nekoliko preduzeća , iako se vjeruje da je njen potpis na dokumentima tih firmi bio samo formalan, dok je njen muž o svemu odlučivao. Većini tih firmi sjedište je bilo u Humskoj 1, na stadionu Partizana.

Jedna od njih je "B&B drive", gdje su suvlasnice sa po 50 posto udjela dvije Bojane - Belivuk i Vučeljić, supruga Aleksandra Vučeljića koji je uhapšen s Belivukom. Ime supruge Velje Nevolje pominje se u još dvije firme -"Coffe factory" i "Jugoagent fluviale holding".

Na istoj adresi je i firma "South car" u kojoj je likvidacioni upravnik, pošto je u procesu gašenja, upravo Bojana Vučeljić, piše Blic.rs.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (7)