Novi detalji o zločinima Velje Nevolje: Rekao mu "konobar", odsjekao mu jezik...

3
Radiosarajevo.ba
Novi detalji o zločinima Velje Nevolje: Rekao mu "konobar", odsjekao mu jezik...
Tanjug / Velja Nevolja

Kako su mediji pisali, Lazar Vukićević jedna je od žrtava ozloglašenog klana Velje Nevolje koja je mučena, unakažena i zvjerski ubijena. On je nestao u oktobru 2020. godine, a poslednji put je lociran na Banovom Brdu i od tada mu se gubi svaki trag.

Tragovi krvi Lazara Vukićevića (31), navijača Crvene zvezde koji je sredinom oktobra prošle godine ubijen, pronađeni su u kući u Ritopeku, gdje se sumnja da su pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, brutalno mučili i ubijali žrtve.

Prema operativnim podacima, sumnja se da su Vukićeviću prije likvidacije odsjekli jezik.

Navodno, jezik su mu odsjekli, jer su čuli da je on po gradu pričao kako je "Veljko Belivuk običan konobar i da neće on da radi ono što mu konobar naredi", kaže izvor upoznat sa slučajem i dodaje da je Belivuk navodno kao klinac radio u restoranu na stadionu FK Rad, čiji je navijač tada bio.

Spekulisalo se da je namamljen na sastanak tako što su prethodno pripadnici suprotstavljene kriminalne grupe oteli njegovog bliskog prijatelja i preko njegovog kriptovanog telefona poslali sliku vezanog Velje Nevolje, kako bi ispalo da su ga zarobili. Lazar je, navodno, krenuo na mjesto na kom mu je javljeno da je zarobljen Belivuk.

Lazar Vukićević je postao poznat kada je iz pištolja ranio Nikolu Vavića, brata tada vođe navijačke grupe sa juga "Alkatraz" Aleksandra Vavića, i Miloša Nikolića januara 2017. u jednom klubu na Terazijama. Motiv pucnjave navodno je bio raniji sukob, a Vukićević je u avgustu 2017. sklopio sporazum sa tužilaštvom o priznanju krivice, kojim je osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora.

Lazara su nepoznate osobe pokušale da ubiju 2019. godine na Vračaru u blizini kuće, kada mu je ispod automobila marke "porše" bilo postavljeno oko kilogram plastičnog eksploziva. Detonacija je bila izazvana daljinskim upravljačem. Prvi nalazi istrage pokazali su da je sreća u nesreći bila ta što je "paklena naprava" nestručno postavljena, pa su izbjegnute žrtve. Luksuzno vozilo bilo je parkirano ispred porodične kuće.

Da podsjetimo, u četvrtak se u javnosti pojavio audio snimak na kome se navodno čuje kako Velja Nevolja i Marko Miljković sa svojim saradnicima namamljuju Lazara Vukićevića u "Kuću strave" u Ritopeku.

Na audio zapisu, kako tvrdi Informer, čuje se kako Belivuk sa saradnicima planira Vukićevićevu otmicu i brutalnu likvidaciju. Plan na koji način će Vukićevića navodno dovesti do vikendice smrti u Ritopeku je objašnjen u detalje na audio snimku.

Između ostalog, razgovor sadrži i slijedeće riječi:

"Samo mu reci da dođe do Ustaničke, spusti se dole, neko će ga čekati kolima i vodimo ga u klanicu". Takođe, na kraju audio zapisa se čuje još jezivija izjava: "Samo čekamo da on dođe i lagano u mesaru", piše Kurir.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije