Objavljen audio-snimak: Velja Nevolja otkrio do sad nepoznate informacije

1
Radiosarajevo.ba
Objavljen audio-snimak: Velja Nevolja otkrio do sad nepoznate informacije
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja

U srbijanskoj javnosti izašao je audiosnimak na kojem su otkriveni jezivi detalji povezani sa klanom zloglasnog Veljka Belivuka, poznatiji kao Velja Nevolja.

Upoznali su se na južnoj tribini, formirali grupu "Janjičari" i preuzeli Partizanov jug. Onda su to iskoristili da regrutuju vojsku navijača za svoje prljave poslove, piše Informer.

Kriminal je brzo potisnuo navijanje i Grobari su postali ispostava mafijaškog "kavačkog klana".

Treneru iz BiH 12 godina zatvora za pedofiliju, on pobjegao

Treneru iz BiH 12 godina zatvora za pedofiliju, on pobjegao

Veljko Belivuk u snimcima tvrdi da su on i Aleksandar Stanković poznatiji kao Sale Mutavi, oslobodili fudbalere i navijače terora koje su ranije vođe primenjivale.

Velja Nevolja ovako opisuje prvi susret s kasnije ubijenim Stankovićem:

"Ja sam Sale. Drago mi je, Velja. Ja sam Sima. Tadašnji isto jedan od vođa Sima Srbija. Kaže Sale: "Sima bi volio da jednog dana ti i ja preuzmemo priču. Pošto smo jedini i fizički i mentalno i svakako sposobni da izguramo tu priču." To je bila prva naša rečenica koju smo progovorili. Znači prva, baš prva, i od tog dana mi krećemo druženje. Jer vidimo da sve što mi radimo prolazi. Ne u negativnom smislu da prolazi, već sklapale nam se kockice. To je i njemu i meni bilo novo", spominje se između ostalog u ovom audiosnimku.
Cijeli možete poslušati na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije