Priveden Velja Nevolja

0
Radiosarajevo.ba
Priveden Velja Nevolja
Tanjug / Velja Nevolja

Veljko Belivuk, jedan od vođa navijača beogradskog Partizana, poznatiji kao Velja Nevolja, priveden je danas na informativni razgovor. 

On je priveden oko 12 sati na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu. 

Kako se navodi, zajedno sa njim je na informativni razgovor privedeno još pet osoba. 

Kako pišu mediji, pored Belivuka, priveden i Marko Miljaković Mare. 

Oni su uhapšeni na povratku iz Crne Gore kada su sletjeli na aerodrom u Beogradu. Obojica su privedena na informativni razgovor u vezi sa njihovim boravkom u Crnoj Gori. 

Podsjetimo, on je 27. januara saslušan u Specijalnom tužilaštvu u Podgorici, gdje je dao izjavu u sklopu istrage koja se vodi zbog pokušaja njegove likvidacije u zgradi Aerodroma u Tivtu. 

U zgradi Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) u centru Podgorice, 23. januara okončano je saslušanje trojice članova kriminalne grupe, koje je policija uhapsila zbog sumnje da su pripremali ubistvo na Velju Nevolju. 

Specijalni tužilac Saša Čađenović uzeo je izjave od osumnjičenog Radovana Stanišića, Mila Jovanovića i izvjesnog Markovića, kojima je nakon toga odredio pritvor do 72 sata. 

Njima se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja i teško ubistvo u pokušaju, a predmet je u SDT-u zaveden pod oznakom "tajno".

Kako se saznaje, Belivuk je saopštio istražiteljima da ne zna šta bi mogao biti motiv napada na njega kao i da ne poznaje osumnjičene, a da je u Crnu Goru došao u privatnu posjetu. 

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Belivuka i još dvojicu okrivljenih od optužbi za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića, koji je izrešetan na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta 2017. godine. 

Ovom odlukom Apelacioni sud je odbio žalbu tužilaštva i potvrdio prvostepenu presudu, kojom su sva trojica u maju 2018. godine bila oslobođena optužbi. 

U obrazloženju odluke Apelacionog suda, između ostalog se navodi, da nijedan dokaz ne potvrđuje da je Belivuk imao bilo kakve veze sa kupovinom "mazde 626" niti da je znao za radnje koje su preduzimali Kojić i Miljković, kao ni da je postojao prethodni dogovor između njih to vozilo kupi. 

"Također, ne postoji dokaz koji potvrđuje da su Miljković i Kojić imali saznanja da će Belivuk učestvovati u skidanju registarskih oznaka sa 'škode' i stavljanju tih oznaka na "mazdu"", stajalo je u obrazloženju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije