Za samo tri sata: Pola miliona Srbijanaca prijavilo za pomoć od 100 eura

Radiosarajevo.ba
Za samo tri sata: Pola miliona Srbijanaca prijavilo za pomoć od 100 eura
Foto: EPA-EFE / Nove novčanice eura

Za prva tri sata pola miliona građana Srbije se prijavilo za isplatu jednokratne državne novčane pomoći u iznosu 100 eura putem portala Uprave za trezor, saopćilo je danas srbijansko Ministarstvo finansija.

Prijavljivanje je počelo jutros putem veb-sajta www.idp.trezor.gov.rs. Iz Ministarstva finansija su podsjetili da pravo na novčanu pomoć imaju svi punoljetni državljani Srbije, sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji.

Potrebno je samo da unesu broj lične karte, matični broj, kao i da izaberu banku preko koje žele da im se isplati novac, bez obzira na to da li imaju otvoren račun ili ne. U petak, 15. maja, će početi prijava telefonskim putem, preko kontakt-centra, čiji će broj telefona biti objavljen u petak ujutro.

Primaoci penzija i novčane socijalne pomoći su automatski prijavljeni za isplatu ove novčane pomoći, koja će za njih početi od petka 15. maja.

U cilju podrške građanima u vremenima krize izazvane pandemijom koronavirusa, Vlada Srbije donijela je odluku da svim punoljetnim državljanima koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu, omogući dobijanje jednokratne pomoći od 100 eura u dinarskoj protuvrijednosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije