Za rubriku 'vjerovali ili ne': U Kragujevcu 'svečano otvoren' renoviran toalet u osnovnoj školi

5
Radiosarajevo.ba
Za rubriku 'vjerovali ili ne': U Kragujevcu 'svečano otvoren' renoviran toalet u osnovnoj školi
Foto: Kragujevac / U Kragujevcu 'svečano otvoren' renoviran toalet u osnovnoj školi

Elementarni higijenski uslovi u obrazovnim institucijama u 21. vijeku, trebali bi biti odavno usvojeni standardi, ali izgleda da su u današnjoj Srbiji, sapun i topla voda u školskim toaletima, "luksuz" koji zaslužuje da bude vijest.

Kragujevačka vlast se na zvaničnom webu "pohvalila" investicijom i renoviranjem toaleta u jednoj od najstarijih gradskih osnovnih škola.

Iako nije bilo svečanog presijecanja vrpce, obnovljene toalete u Osnovnoj školi "Vuk Stefanović Karadžić", u pratnji medija, posjetili su gradski vijećnik za obrazovanje i načelnica Šumadijskog upravnog okruga, uz komentar da u toj školi "dugo nije bilo ulaganja".

Samo na Balkanu: Gradonačelnik prerezao crvenu vrpcu i otvorio kontejnere

Samo na Balkanu: Gradonačelnik prerezao crvenu vrpcu i otvorio kontejnere

Iako je u svakom slučaju pohvalno što su učenici i nastavnici u 21. vijeku dobili dostojanstvene higijenske uslove, ovaj povod iskoristili su političari za samopromociju i reklamiranje uspjeha aktuelne vlasti.

U radove je uloženo 5,8 miliona dinara, a projekat renoviranja školskih toaleta finasirali su Ministarstvo prosvjete i Grad Kragujevac.

Načelnica Šumadijskog okruga, Biljana Ilić Stošić, inače istaknuta članica SNS-a i narodna poslanica u dva mandata, rekla je da poslije ove investicije, škola sada 'može da se pohvali modernim toaletima za učenike i nastavnike'".

Gradski vijećnik za obrazovanje Dušan Aleksić, objasnio je da su sredstva za renoviranje toaleta dobijena preko konkursa resornog ministarstva, odnosno da je iz republičkog budžeta obezbijeđeno pet miliona dinara, a da je grad dodao još 880 hiljada, prenosi Nova.rs.

Najavio je i učešće u novim konkursima za renoviranje školskih toaleta, a svojom izjavom, možda i nesvjesno, otkrio je kakvo je stanje u srbijanskim školama.

"U planu je da do kraja godine otpočnemo i radove na sanaciji mokrih čvorova u OŠ 'Đura Jakšić' gdje su instalacije takođe stare više od 50 godina", najavio je novu investiciju vijećnik Aleksić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije