Svečanost u bh. gradu povodom - postavljanja pločica kućnih brojeva

2
Radiosarajevo.ba
Svečanost u bh. gradu povodom - postavljanja pločica kućnih brojeva
Foto: Grad Čapljina / Svečanost u bh. gradu

I kada mislimo da nas u našoj Bosni i Hercegovini ništa ne može iznenaditi - iz Čapljine stiže vijest da se počelo s svečanim postavljanjem pločica s kućnim brojem na jednu od osnovnih škola.

Kako se navodi, riječ je o prvoj fazi, od ukupno tri koju provodi Grad Čapljina i Uprava za geodetske i imovinsko – pravne poslove HNK.

"Pločice su izrađene od visokvalitetnog matrijala koji je otporan na sve vremenske uvjete i otporan na habanje. Dizajn pločica je rađen po uzoru na najbolje i najkvalitetnije pločice u regiji, s time da smo na pločice dodali grb grada i naziv naseljenog mjesta ili naselja", navodi se u saopćenju, te dodaje:

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

Svečanost u bh. gradu - undefined

Foto: Grad Čapljina: Svečanost u bh. gradu

"Za razliku od ostalih gradova u okruženju, Grad Čapljina se može pohvaliti da je jedini grad koji svojim građanima neće naplaćivati postavljanje kućnih brojeva".

Postoji i zanimljivost - a to je da će svaka kuća iti satelitski označena. To znači da će svao moći ukucati naziv mjesta i broj, a navigacija će omogućiti pronalazak tačne lokacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije