Vučić: Srbija zatvara sve granice, ukida saobraćaj, a prihvatat će bolesnike iz RS-a

Radiosarajevo.ba
Vučić: Srbija zatvara sve granice, ukida saobraćaj, a prihvatat će bolesnike iz RS-a

Srbija od petka u 8 sati ujutro zatvara sve granične prijelaze za putnike u cestovnom, željezničkom i riječnom saobraćaju, a od 12 sati ukida međugradski autobusni i željeznički saobraćaj, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je na konferenciji za novinare istaknuo da je od te mjere izuzet kamionski transport.

Vučić je poručio da će i pored mjere zatvaranja graničnih prelaza za putnički saobraćaj Srbija prihvatati najteže slučajeve oboljelih od virusa COVID-19 iz bh. entiteta Republika Srpska, te da će izvoziti brašno u BiH, preciznije manji bh. entitet.

Predsjednik Srbije je kazao da je od 103 osobe zaražene virusom COVID-19 u Srbiji, njih šest se nalazi na respiratorima, ali da treba očekivati ubrzan rast broja oboljelih.

Naglasio je da je veliki problem što je u zemlju u posljednjih 5 dana ušlo 71.187 državljana Srbije iz Europe i poručio da će policija posebnu pažnju posvetiti pojedinim naseljima u kojima je pojačan dolazak dijaspore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije