Vučić se potpuno pogubio pa navodi: "Konaković je pozvao na moje ubistvo"

23
Radiosarajevo.ba
Vučić se potpuno pogubio pa navodi: "Konaković je pozvao na moje ubistvo"
Foto: Kolaž / Elmedin Konaković, Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras, 27. maja, gostovao je u emisiji Ćirilica na televiziji Happy, poznatoj po gostima koji ispaljuju skandalozne tvrnje - upravo je u ovoj emisiji naš državni ministar sigurnosti Nenad Nešić pričao šale o genocidu u Srebrenici.

Sve je večeras počelo hvalospjevima - glavna tema, dakako, bila je Rezolucija o genocidu u Srebrenici koja je usvojena u Ujedinjenim narodima: "Glavni junak je bila naša zemlja, koja je uspela da napravi respektabilan rezultat, nemoguć u tim uslovima", nova je analiza predsjednika Srbije. 

Potom je prokomentirao izjavu ministra vanjskih poslova naše zemlje Elmedina Konakovića koji je ranije pozvao Vučića da 11. jula dođe ili u Potočare ili u Ujedinjene nacije. Zbunjeni Vučić ovo vidi kao - poziv na ubistvo.

Teatarski spektakl: Senad Bašić odigrao prvu predstavu nakon borbe sa zdravstvenim problemima

Teatarski spektakl: Senad Bašić odigrao prvu predstavu nakon borbe sa zdravstvenim problemima

"Što se tiče Konakovića, došao sam večeras da slušam više. Ja bih to podelio na tri dijela — prvi je taj da je za sve kriv Vučić. Druga stvar koja je važna je da su toliko nervozni zbog neočekivanog rezultata, da je on sebi dozvolio da pozove na moje ubistvo, što vam je promaklo. Okej, smeta mu zastava Srbije. Nama njihove zastave ne smetaju, rekao da mogu sa tom zastavom da dođem u Srebrenicu 11. jula, gdje sam bio, pognuo sam glavu prilikom stavljanja cvijeća, ali ne i tokom napada. Ti bijedni pokušaji su toliko jadni, ali kada nemate ništa drugo, onda se uhvatite za laž. Hvala mu na tom pozivu da budem ubijen. Budem li se odazvao, samo da znate da je Konaković odgovoran. Što se tiče trećeg dijela, mi smo od početka razumeli njihov plan, koji nikada nije bio poštovanje žrtava. Oni ne izgovaraju Srbija, nego RS", bizarna je izjava predsjednika Srbije, koja je u istom nastavljena i dalje:

"Uvek su tražili krivca u Beogradu. I zato je dobar broj zemalja bio protiv. Zato što su razumjeli šta stoji iza Rezolucije. Ne piše nigdje, ali neko je morao da potpiše taj genocid. I sve je to njima jasno. Prva stavka je bila moralna odgovornost za srpski narod, a dalje je da se dočepaju naših para, za šta ne postoji pravni osnov, ali govorim o njihovoj želji. Pokušaće da idu na reviziju tužbe protiv Republike Srbije, za šta ne mislim da je pametno. Oni očigledno nisu u stanju da umire svoj adrenalin, a ne znam zašto — dobili su Rezoluciju kakvu žele."

Hasija Borić: Boj na Njujorškom polju

Hasija Borić: Boj na Njujorškom polju

A onda ide dalje:

"Ali moramo da gradimo bratstvo sa Bošnjacima, koje se neće roditi tako što će neko da udara u glavu svakog Srbina koji misli drugačije od njih. Ali to pokazuje da nisu dovoljno politički sazreli, ali ima vremena. Bićemo strpljivi. Sutra ću imati sa muftijom Islamske zajednice Srbije i sastanke sa njegovim imamima, a onda sa drugim islamskim zajednicama u Srbiji."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (23)

/ Povezano

/ Najnovije