Iranska televizija ismijavala Aleksandra Vučića: 'Izjeda se od muke... Grize zastavu...'

11
Radiosarajevo.ba
Iranska televizija ismijavala Aleksandra Vučića: 'Izjeda se od muke... Grize zastavu...'
Foto: Printscreen / Aleksandar Vučić

Nakon što je scene posjete Aleksandra Vučića New Yorku uoči, za vrijeme i nakon glasanja o Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, šire se društvenim mrežama, stigao je red i na Iran.

Iranska televizija je ismijala teatralni nastup srbijanskog predsjednika...

"Da pogledamo ovaj kratki klip predsjednika Srbije koji u UN-u, gdje se želi glasati draga gospodo, vjerovali ili ne, da se samo jedan dan odredi kao dan sjećanja na muslimane koji su ubijeni u Bosni. Ovaj strašni zločin koji je počinjen nad muslimanima u Bosni... Eto, hoće da se taj jedan dan odredi za sjećanje. To su uradili Srbi uz podršku Evrope. Preskočimo to sada, da vidimo tu njegovu (Vučićevu) reakciju", kaže voditelj na iranskoj televiziji.

Ugodno jutro u BiH: Meteorolozi objavili prognozu do 7. jula, evo kakvo nas vrijeme čeka za vikend

Ugodno jutro u BiH: Meteorolozi objavili prognozu do 7. jula, evo kakvo nas vrijeme čeka za vikend

Potom su prikazali performans Aleksandra Vučića sa zastavom...

"Izjeda se od muke..  Grize zastavu. Zbog čega? Jer treba odrediti jedan dan za sjećanje na ubijene u tom genocidu. Čak tu i nema nekih peripetija. Obično sjećanje. Ne želi se čak nešto ni postići. Ali, toliko je taj čovjek nacionalno ponosan i dostojanstven, da čak i kada uradi zločin ovako žestoko ga brani. Ko je ovaj lik?", zapitao se voditelj.

Pogledajte:

Podsjetimo, i ekipa lucidnih satiričara okupljena oko kultne emisije 24 minute, posvetila je emisiju posjeti Aleksandra Vučića New Yorku uoči, za vrijeme i nakon glasanja o Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

"Srbi nisu genocidan narod! Boj na Manhattanu", naziv je nove epizore showa 24 minuta sa Zoranom Kesićem.

[twitter]https://radiosarajevo.ba/multimedia/video/genijalni-zoran-kesic-ismijao-vucica-srbi-nisu-genocidan-narod-boj-na-manhattanu/547019[/twitter]

Genijalni Kesić na duhovit i ironičan način analizira poteze srbijanskog predsjednika.

"Zbogom Mile, brate preko Drine", otpjevao je Kesić na kraju emisije.

Pogledajte:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije