Vučić: Atmosfera je kao pred Prvi svjetski rat, bit ćemo neutralni

Radiosarajevo.ba
Vučić: Atmosfera je kao pred Prvi svjetski rat, bit ćemo neutralni
EPA / Aleksandar Vučić
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, komentirajući napade SAD-a, Velike Britanije i Francuske u Siriji, rekao je da je to za Srbiju "bolno podsjećanje na period kroz koji su oni prošli".

"Politika vojne neutralnosti je jedina politika koju možemo da vodimo jer biti na strani jačeg, ne mora da znači da smo na strani morala i pravde", rekao je Vučić za RTS.

Vučić je istaknuo i da udari koji su sinoć sprovedeni pokazuju i da živimo u svijetu koji je prožet strahovitim sukobima. Vučić kaže da se zbog vojnih i političkih interesa začas mogu stvoriti krizna žarišta.

"Interesi i razorna moć svih strana su užasno veliki. Naše je da izvučemo pouke i zemlju pozicioniramo na dobar način i da obezbjedimo sigurnost za naše građane. Moramo da budemo tihi i radimo na ekonomskom napretku", kaže predsjednik Srbije.

On dodaje da sve što se danas dešava pokazuje koliko je važno da razumemo da mir i stabilnost nisu nešto što je zauvek dato i da ih danas imate, sutra ne, te da ga cijela ova atmosfera podsjeća na onu pred Prvi svjetski rat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije