Volodimir Zelenski poslao specijalnu poruku Dritanu Abazoviću

7
Radiosarajevo.ba
Volodimir Zelenski poslao specijalnu poruku Dritanu Abazoviću
Foto: Canva / Volodimir Zelenski poslao specijalnu poruku Dritanu Abazoviću

Crnogorski premijer Dritan Abazović saopštio je u četvrtak, nakon telefonskog razgovora sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, da je od ukrajinskog kolege dobio poziv da u što skorijem roku posjeti Kijev.

Abazović je u razgovoru sa Zelenskim istakao da je Crna Gora osudila agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu i da od samog početka pruža otvorenu podršku nezavisnosti, teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine, naglašavajući da se danas evropske vrijednosti slobode i prava na sopstveni izbor brane izvan granica Evropske unije.

Dodao je i da Crna Gora stoprocentno podržava odnos EU prema ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Udruženje tužilaca FBiH oštro kritikovalo Konakovića: Pokušava da utječe na ishod predmeta

Udruženje tužilaca FBiH oštro kritikovalo Konakovića: Pokušava da utječe na ishod predmeta

"Nadamo se da će Ukrajina dobiti status kandidata za ulazak u EU, a Crna Gora kao lider u pregovaračkom procesu spremna je da pruži neophodnu ekspertsku i političku pomoć", rekao je Abazović.

U saopštenju Vlade se navodi je Abazović Zelenskog upoznao sa brojem ukrajinskih izbjeglica koji je Crna Gora primila i naveo da se radi o skoro dva posto populacije.

"Abazović je tokom razgovora sa Zelenskim prenio ličnu spremnost da posjeti Kijev i na taj način pruži podršku ukrajinskom narodu, uz konstataciju da će liderima sa Zapadnog Balkana predložiti da zajednički posjete glavni grad Ukrajine i pruže podršku", navodi se u saopštenju.

Predsjednik Ukrajine zahvalio se Abazoviću na dosadašnjoj podršci koju Crna Gora pruža Ukrajini, njenom principijelnom stavu prema EU i odnosu u Ujedinjenim nacijama, navodi Abazovićev kabinet, prenosi VOA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije