Dritan Abazović: Učiniću sve da Crna Gora bude sljedeća članica EU

2
Radiosarajevo.ba
Dritan Abazović: Učiniću sve da Crna Gora bude sljedeća članica EU
Foto: EPA / Dritan Abazović

Crnogorski premijer Dritan Abazović kazao je da se danas Dan Europe slavi sjećanjem na veliku pobjedu i jedinstvo europskog kontinenta, baštineći ideju demokracije i kulture dijaloga.

“Čuvamo i snažimo europski duh tolerancije, solidarnosti i zajedništva. Radimo sve kako bi Crna Gora bila prva sljedeća članica EU”, objavio je Abazović na Twitteru.

Potpredsjednica Vlade Crne Gore i ministrica europskih poslova Jovana Marović kazala je da se ove godine Dan Europe dočekuje u znaku agresije Rusije na Ukrajinu, pa se zato još više treba okrenuti pravim vrijednostima.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

“Upravo sada, sve građanke i građani Europe, sve države Europske unije i zemlje zapadnog Balkana trebaju biti ujedinjeni u zajedničkim porukama, aktivnostima i vrijednostima”, kazala je Marović, piše N1.

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović, potpredsjednica Branka Bošnjak i zastupnica Kenana Strujić Harbić, položile su danas vijenac na Spomenik Partizanu borcu, na brdu Gorica, a povodom 9. svibnja, Dana pobjede.

Na današnji dan sjećamo se veličanstvene pobjede nad fašizmom i odajemo počast milijunima ljudskih žrtava. Važno je podsjetiti da je, podižući ustanak 1941. godine, Crna Gora postala prva država koja je pružila otpor fašističkom zlu, stoji u čestitki Đurović, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije