Veliki požar u centru Zadra: Vatra zahvatila i atelje poznatog fotografa

0
Radiosarajevo.ba
Veliki požar u centru Zadra: Vatra zahvatila i atelje poznatog fotografa
Foto:Printscreen / Požar u Zadru

U višestoljetnoj kući u središtu Zadra, na Narodnom trgu, danas je oko 11:30 sati izbio požar u jednom od stanova, vatrogasci su obustavili širenje vatre i ostat će na terenu cijeli dan i noć, dok su stanari evakuisani.

Požar je izbio u jednom stanu, te je zahvatio još nekoliko stanova i poslovnih prostora te potkrovlje, prenosi Jutarnji.hr.

Vatra je zahvatila i atelje poznatog zadarskog fotografa Željka Maričića. ''Otišao sam kući, zvali su me da mi gori atelje. Sve je uništeno'', rekao je Maričić.

Vatrogasci su obuzdali širenje vatre na prvom i drugom spratu, ali plamen još uvijek tinja i širi se među drvenom konstrukcijom zgrade iz 14. stoljeća, potvrdio je Željko Šoša, predsjednik Javne vatrogasne službe.

Požar u Zadru - undefined

Foto:Printscreen: Požar u Zadru

Na terenu su 23 vatrogasca s devet vozila i kako najavljuje predstavnik Šoša, gasit će se cijeli dan i noć jer je riječ o starim, suhim drvenim gredama, trstici i drvenim podovima.

"Cijeli je Poluotok praktički požarna zona, moramo lokalizirati vatru da ne zahvati susjedni krov u Ulici Mihovila Klaića i da se ne širi dalje. Svi stanari su evakuirani i prije našeg dolaska. U zgradi koja gori i susjednim kućama više nema nikoga", dodao je Šoša.

Za sada nisu poznati uzrok i okolnosti izbijanja požara, što će se utvrditi prilikom istrage.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije