Ulicom u Zagrebu vozio 136 kilometra na sat: Imao je opravdanje - pogodila ga smrt amidže

4
Radiosarajevo.ba
Ulicom u Zagrebu vozio 136 kilometra na sat: Imao je opravdanje - pogodila ga smrt amidže
Foto: Auto Reporter / Ilustracija

Automehaničar iz Zagreba kažnjen je s 3.000 kuna (oko 778 KM) zbog prekršaja kojega je počinio u Zadru u februaru 2021. godine, kada je na mjestu na kojemu je dopuštena brzina vožnje 50 kilometara na sat vozio automobilom čak 136 kilometra na sat.

Ovog sada 25-godišnjaka kamere su snimile u 23.55 sati u Zagrebačkoj ulici, kod "Dvije pumpe". Vozač je u svojoj odbrani iznio kako se ne smatra krivim, iako priznaje da je moguće vozio navedenom brzinom. On je naime u to vrijeme bio na odmoru kod svog amdiže te su mu kasno navečer javili da je preminuo njegov drugi amidža.

Odmah je sjeo u automobil i brzo se vraćao kući kako bi bio s porodicom i žao mu je zbog velike brzine kojom je vozio, ali smatra da tada nije nikoga ugrozio i bio mu je cilj jedino doći što prije kući.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Priznajući da je upravljao automobilom nedvojbeno se utvrdilo da su se ostvarila obilježja prekršaja koji mu se stavlja na teret, stoga ga je oglasio krivim i izrekao mu novčanu kaznu od 3.000 kuna. Pri odmjeravanju kazne kao olakšavajuća okolnost uzeta je činjenica da je bio rastresen zbog smrti bliskog člana porodice, piše 057.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije