Tuga u Hrvatskoj: Pronađeno tijelo vlasnika posljednje videoteke u Zagrebu

3
Radiosarajevo.ba
Tuga u Hrvatskoj: Pronađeno tijelo vlasnika posljednje videoteke u Zagrebu
Foto: Printscreen / Marko Jantol

Marko Jantol (45), vlasnik poznate i posljednje zagrebačke videoteke Pauk, pronađen je mrtav.

Ovu vijest je potvrdila njegova majka Dragica Jantol, koja je na društvenim mrežama objavila kako je Markovo tijelo pronađeno u nedjelju, 5. marta u Zagrebu.

Nakon što se Marko 11. decembra 2022. nije pojavio na poslu u svojoj kultnoj i posljednoj zagrebačkoj videoteci Pauk, majka Dragica i njegovi prijatelji prolazili su pravu kalvariju. S obzirom da su mu ujedno bili ugašeni i mobiteli te mu se, pod nerazjašnjenim okolnostima, gubio svaki trag, o nestanku je ubrzo bila obaviještena policija.

BMW u vlasništvu influenserke Adne Helić dva dana prije hapšenja zapaljen u Visokom

BMW u vlasništvu influenserke Adne Helić dva dana prije hapšenja zapaljen u Visokom

"To što je posljednjih godinu, dvije prolazio sa videotekom i maćehinskim odnosom države, ne bih poželio nikome. Želimo samo da se vrati, nije nam ni u primislima bilo ovo jer, unatoč svemu, nije klonuo duhom.

Ove godine na sve se suočio s još jednom tugom, tačnije dvostrukom kada je u vrlo kratkom periodu izgubio dva mačka od kojih je jedan bio jako teško bolestan, a drugi je nastradao nesretnim slučajem. Svako malo okrenem njegove brojeve mobitela s nadom da će ipak zazvoniti, ali su nažalost ugašeni i to nas sve zabrinjava jer on je uvijek bio na dispoziciji svima i u svako doba dana", rekao je sredinom decembra za Jutarnji prijatelj nestalog Jantola.

Naša tema: Videoteke - izgubljeni trag jednog vremena

Naša tema: Videoteke - izgubljeni trag jednog vremena

Vijest o tragičnoj smrti Jantola, na svom Facebook profilu, podijelila je njegova majka u utorak, 7. marta uz njegovu fotografiju.

"Moj sin Marko Jantol pronađen je mrtav u Zagrebu u nedjelju", kazala je Jantola.

[facebook]https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0LGzFNsa4otPxJ24AL3DAHr5NoceVQdQj4ifMYZA49MqWdkzkzW4KGTtCNWd7qTHpl&id=100081755610436[/facebook]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije