Sudar u Srbiji: Voz se zakucao u kamion na pruzi, pa ga digao u zrak

5
Radiosarajevo.ba
Sudar u Srbiji: Voz se zakucao u kamion na pruzi, pa ga digao u zrak
Foto: Instagram / Sudar kamiona i voza

Dvije osobe povrijeđene su u stravičnom sudaru teretnog voza i kamiona na pružnom prelazu Končarevo između stanica Paraćin i Jagodina u Srbiji.

Na društvenim mrežama se pojavio jezivi snimak koji prikazuje momenat ove teške nesreće. Kamion se od siline udarca prevnuo, a lokomotiva i vagon su izleteli iz šina, piše Blic.

Vozač i suvozač bili su u kamionu koji se sudario sa teretnim vozom na pružnom prelazu između Jagodine i Paraćine, a činjenica da su preživeli silovit udarac koji ih je digao u vazduh zaista se može nazvati čistom srećom.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Oni su nakon saobraćajne nesreće pregledani su u jagodinskoj bolnici i nisu im konstatovane teže povrede, pa je direktor te bolnice, Miloš Lukić u razgovoru za RTS najavio da će posle opservacije i dodatnih pregleda vjerovatno biti pušteni kući.

Na lice mesta je odmah danas izašla ekipa hitne pomoći, koja je povrijeđena lica, vozača i suvozača iz kamiona, prevezla u bolnicu.

Pripadnici MUP-a, kao i Zajednička željeznička komisija Infrastrukture železnice Srbije i Srbija Karga, utvrđuju detalje ove nesreće.

Teretna kompozicija je u svom sastavu imala 16 vagona, natovarenih rudom i saobraćala je iz Bora za Bar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Najnovije