Detalji krađe vrijedne 400.000 KM: Mercedes ukraden u Zagrebu, pronađen u Laktašima

2
Radiosarajevo.ba
Detalji krađe vrijedne 400.000 KM: Mercedes ukraden u Zagrebu, pronađen u Laktašima
Foto: Mup RS / BMW X5

U blizini Laktaša policija je pronašla skupocjeni Mercedens benz AMG GTR vrijedan oko 400.000 maraka, a koji je prije mjesec dana ukraden na području Hrvatske.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS navode da su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Banja Luka pronašli vozilo Mercedes-benz, tip AMG GTR, bijele boje, kabriolet, procijenjene vrijednosti preko 200.000 eura, a koje je u periodu od 11. februara do 21. februara od strane nepoznatih osoba ukradeno na području Zagreba.

"Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske je putem međunarodne operativne policijske saradnje zaprimila zahtjev MUP Republike Hrvatske za preduzimanje aktivnosti na pronalsku ovog vozila, a intenzivnom operativnom djelatnošću i međusobnom razmjenom relevantnih saznanja policijskih službenika MUP Republike Srpske, Federalne uprave policije, Granične policije BiH, MUP Republike Hrvatske, te uz operativnu podršku EUROPOL, utvrđeno je kako je od strane nepoznate osobe ili više njih ukradeno vozilo, izbjegavanjem mjera granične kontrole prokrijumčareno iz Hrvatske u BiH, te da je od strane najmanje dvije osobe sakriveno na njima poznatoj lokaciji u mjestu Boškovići, opština Laktaši", izjavili su iz MUP-a RS.

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Banja Luka su sinoć oko 21 sat u mjestu Boškovići, izvršili pretres navedenih lokacija i uhapsli M.Ć. i A.M.

Krađa skupocjenog sportskog Mercedesa u Zagrebu i njegov transport u Laktaše je do detalja bilo isplanirano, ali su inspektori otkrili i uhapsili  kradljivce.

Zbog krađe ovog vozila uhapšeni su Milan Ćoso i Aleksandar Marić. Obojica su godinama poznati, ne samo policiji u BiH nego i u Europi, po krađi skupocjenih automobila.

Istraživanje pokazalo: Najgori vozači voze njemačke automobile

Istraživanje pokazalo: Najgori vozači voze njemačke automobile

Ovo su detalji krađe automobila, prevoz i hapšenje lopova.

"Lopovi su provalili u kuću dok je vlasnik kuće i vozila najvjerovatnije bio na putu. Vlasnik Mercedesa je zagrebački penzioner (81), a lopovi su tom prilikom iz kuće ukrali veću količinu zlata, kao i ključ od automobila. Nakon toga 18. februara kreće akcija prevoza automobila iz Hrvatske u BiH", izjavio je sagovornik, piše Srpskainfo.

On pojašnjava da je Ćoso sa drugim automobilom išao kao čistač ispred Mercedesa, kako bi drugom vozaču dojavljivao da li i gdje ima policije.

Ovo su najluksuzniji automobilski ključevi na svijetu i koštaju skoro milion maraka

Ovo su najluksuzniji automobilski ključevi na svijetu i koštaju skoro milion maraka

"Policijskom akcijom utvrđeno je da je Ćoso 18. feburara u popodnevnim časovima legalno prešao granicu između Hrvatske i BiH u blizini Tomislovgrada. Takođe, utvrđeno da je drugi vozač Mercedesa ilegalno prevezao mimo graničnog prelaza", kaže izvor.

Zatim su postavili lažne tablice drugog automobila i kreću put prema Laktašima.

"Cijelim putem Ćoso sa drugim vozilom ide ispred Mercedesa i prati ga sve do jednog hotela u Klašnicama kod Laktaša, a gde su stigli oko ponoći u noći između 18. i 19. februara. Na parkingu ovog hotela ostavljaju automobil i odlaze", pojašnjava izvor.

Da li je bitnija vozačka vještina ili brzi automobil? Pogledajte video

Da li je bitnija vozačka vještina ili brzi automobil? Pogledajte video

Prema njegovim riječima, oni se drugi dan vraćaju po skupocjeni automobil i odvoze ga u Boškoviće kod Laktaša, a zatim lopovi napuštaju BiH.

Tokom istrage policija je prikupila brojne dokaze o prevozu automobila, nađeni su snimci prevoza automobila, ostvarena je saradnja sa drugim policijskim agencijama i policije je čekala povratak lopova kako bi ih uhapsili na djelu.

"Jučer se Ćoso vratio u BiH i dolazi do garaže gdje je ostavio Mercedesa. Zatim na njega postavlja ponovo druge tablice i sjeda u njega i kreće. Međutim policija je bila spremna i tada kreće akcija hapšenja. Čim je krenuo sa Mercedesom policijski inspektori su mu popriječili put i uhapsili ga. Sa njim je tu uhapšen i Aleksandar Marić", pojasnio je izvor.

Podignuta optužnica: Iznajmio Mercedes na pet dana, pa ga prodao u Banjoj Luci

Podignuta optužnica: Iznajmio Mercedes na pet dana, pa ga prodao u Banjoj Luci

Dalje dodaje da se sumnja da je Marićeva uloga bila da preveze jedno od automobila. Tom prilikom policija je oduzela i "BMW X5" sa kojim je Ćoso došao u Laktaše.

BMW X5
Foto: Mup RS: BMW X5

Ćoso je godinama poznat policiji u regionu i Evropi po krađama skupocjenih automobila, a dovodio se i u vezu sa paljenjem dokaza u Osnovnom sudu u Banjaluci.

Uhapšeni Marić je takođe poznato krao kradljivac auotmobila, a do sada je više puta mijenjao ime i prezime.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije