Sarajevska policija imala pune ruke posla: Uhapšena 4 razbojnika i rasvijetljeno više krađa

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija imala pune ruke posla: Uhapšena 4 razbojnika i rasvijetljeno više krađa
Foto: MUP RH / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Sarajevski policajci jučer su imali pune ruke posla - kako se doznaje jutros, jučerašnjim hapšenjima brojnih razbojnika rasvijetljeno je više djela krađe u Sarajevu. 

Sve je krenulo već u tri sata ujutro, kada su policijski službenici PU Ilidža uhapsili M.S. rođen 1994. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa).

"Kod istog su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz izvršenja krivičnog djela u poslovne prostorije u ulici Dr. Mustafe Pintola, područje općine Ilidža. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je, nakon izvršene kriminalističke obrade, otpušteno iz službenih prostorija. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela", navode iz MUP-a.

Važne informacije za trudnice u KS: Dovoljna jedna uputnica za preglede i porod nakon 38. sedmice

Važne informacije za trudnice u KS: Dovoljna jedna uputnica za preglede i porod nakon 38. sedmice

Potom, u 10 sati ujutro, policijski službenici PU Novo Sarajevo hapse lice A.B. rođen 1995. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, na osnovu potrage PU Istočno Sarajevo – PS Istočna Ilidža od 7. marta 2023. godine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 224. KZ RS (Krađa). 

On je istog dana predat na daljnju nadležnost policijskim službenicima PU Istočno Sarajevo.

Zatim, u 15.30 sati, policijski službenici PU Stari Grad hapse N.P. rođen 1959. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa). I za ovaj slučaj je obaviješten dežurni tužilac, a osumnjičeni je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Oglasili se iz policije o pokušaju ubistva u Sarajevu: Ko je uhapšen zbog pucnjave u Grbavičkoj?

Oglasili se iz policije o pokušaju ubistva u Sarajevu: Ko je uhapšen zbog pucnjave u Grbavičkoj?

I na kraju sinoć, u 21 sat, policijski službenici PU Novi Grad su uhapsili M.A. rođen 1978. godine iz Sarajeva, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa).

Kod istog je pronađen i oduzet predmet koji potiče iz izvršenja krivičnog djela u poslovne prostorije u ulici Bulevar branilaca Dobrinje, općina Novi Grad Sarajevo. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije