Uhvaćen serijski razbojnik iz Sarajeva: Metalnom turpijom utjerivao strah u kosti žrtava

0
A. Ka.
Uhvaćen serijski razbojnik iz Sarajeva: Metalnom turpijom utjerivao strah u kosti žrtava
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Sarajevski policajci stali su ukraj serijskom razbojniku koji je u proteklom periodu počinio više razbojništava.

Riječ je o A.P. (25) iz Sarajeva. Sarajlija je u nedjelju usred dana, u 11.45 sati upao u sportsku kladionicu u ulici Koševo u sarajevskoj općini Centar. Prijeteći oštrim predmetom radnici, oteo je novac, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu.

Policajci su su istog dana u 12.45 sati u ulici Patriotske lige, također općina Centar Sarajevo, pronašli A. P.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Prilikom pretresa kod njega je pronađena i oduzeta određena suma novca i metalna turpija s kojom je, najvjerovatnije, i prijetio žrtvi.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da se osumnjičeni može dovesti u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela na području Kantona Sarajevo iz prethodnog perioda.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, 25-godišnjak se sumnjiči da je počinio dva razbojništva na području općine Novi Grad Sarajevo, utaju na području općine Novo Sarajevo te krađu na području općine Stari Grad Sarajevo.

"Osumnjičeni će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Sarajevo", navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije