Hrvatska / Uhapšen državljanin BiH: Zaplijenjena marihuana vrijedna oko 260.000 KM

30. 11. 2019. u 17:42:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Rekordnu količinu marihuane, čija se vrijednost procjenjuje na oko 262. 000 KM, zaplijenila je bjelovarska policija, a u pritvoru je petoro lica, među kojima je i državljanin BiH.

Droga je zaplijenjena u laboratoriji, koja je otkrivena na tavanu jedne kuće u okolini Garešnice.

Riječ je o 1.600 sadnica, ali i o 65 kilograma osušene, te 50 kilograma vlažne marihuane, kao i tri decilitra ulja od kanabisa, rekli su danas predstavnici bjelovarsko-bilogorske policijske uprave na konferenciji za novinare.

U ilegalnoj laboratoriji, čija je vrijednost opreme, prema nezvaničnim saznanjima, procijenjena na oko 50.000 KM, pronađena je automatska puška, dvije ručno izrađene kubure i 139 komada municije različitog kalibra, prenose hrvatski mediji.

Protiv pet lica, među kojima su državljanin BiH (46), državljanin Srbije (44), državljanin Hrvatske (38), te dvoje državljana Njemačke od 43 i 46 godina, podnesena je krivična prijava tužilaštvu u Bjelovaru.

Nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje, a osumnjičeni su za proizvodnju i trgovinu drogom, te za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavku oružja i eksplozivnih tvari.

Protiv njih je podnesena krivična prijava tužilaštvu u Bjelovaru, a predati su i pritvorskom nadzorniku policijske uprave u ovom gradu.

 

NEMA KOMENTARA