U Sarajevu uhapšen diler, pronađen kokain, spid, ecstasy, marihuana...

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu uhapšen diler, pronađen kokain, spid, ecstasy, marihuana...
Foto: Arhiv / Ilustracija

Policijski službenici Federalne uprave policije su u zajedničkim aktivnostima sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS, te nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, na području općine Novi Grad Sarajevo, lišili slobode jedno lice inicijala M.O. (1965.) zbog krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Radi se o licu koje je od ranije poznato policijskim organima zbog istih krivičnih djela. U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres p.m.v. i stana koji koristi osumnjičeni, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto cca. 15 gr. nn materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Cocain", cca. 200 gr. nn materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Amphetamin" (spid), cca. 600 gr. nn materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Cannabis Sativa L", 99 komada tableta koje asociraju na opojnu drogu "ecstasy", vaga za precizno vaganje, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je u zakonskom roku predato uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije