Uhapšen 58-godišnji Sarajlija koji je ukrao donirani novac iz Stare pravoslavne crkve

Radiosarajevo.ba
Uhapšen 58-godišnji Sarajlija koji je ukrao donirani novac iz Stare pravoslavne crkve

Jučer, oko podneva, sarajevski policajci uhapsili su N.A., rođenog 1961. godine, nastanjenog u Sarajevu, koji je osumnjičen da je ukrao novac iz Stare pravoslavne crkve u Starom Gradu u Sarajevu.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, N.A. je uhapšen u ulici Baščaršija u 12.20.

Osumnjičen je da je 14. maja 2019. godine, oko 13.30 sati u ulici Mula Mustafe Bašeskije, općina Stari Grad Sarajevo, ukrao novac iz kase za dobrovoljne priloge koja se nalazi u unutrašnjosti Stare pravoslavne crkve.

"O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela", saopćeno je iz MUP-a.

Podsjećamo, slična situacija se desila prije dvije godine kada su dvije osobe, Z.A. (39) i H.A. (27), također opljačkali Crkvu i iz kase ukrali novac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije