Ubice djevojčice Danke (2) dovedene na saslušanje, očekuje ih psihijatrijsko vještačenje

4
Radiosarajevo.ba
Ubice djevojčice Danke (2) dovedene na saslušanje, očekuje ih psihijatrijsko vještačenje
Foto: Mitar Mitrović / Ringier / Privođenje osumnjičenih za ubistvo djevojčice Danke Ilić

Dejan Dragijević i Srđan Janković, koji su osumnjičeni da su ubili malu Danku Ilić (2) nakon što su je pregazili kolima na 40 metara od dvorišta kuće u kojem se igrala sa majkom i bratom, dovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Njima se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo djeteta za koje je po izmjenama Krivičnog zakonika koji je stupio na snagu 1. decembra 2019. godine zagarantovana kazna doživotne robije bez uslovnog otpusta!

Kako prenosi Blic.rs, osumnjičenima su postavljeni branioci po službenoj dužnosti.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje djevojčice dovedeni su u maricama na saslušanje u tužilaštvo gdje će iznijeti svoje odbrane, nakon čega će tužilaštvo odlučiti o daljim koracima u postupku.

Iz tužilaštva su potvrdili da, bez obzira kakve izjave budu dali, obojicu čekaju dvije sigurne stvari, piše Informer.

Nove informacije: Policija odvela na saslušanje i majku osumnjičenog za ubistvo malene Danke

Nove informacije: Policija odvela na saslušanje i majku osumnjičenog za ubistvo malene Danke

"Osumnjičeni mogu da daju izjave, a mogu i da se brane šutnjomj. Šta god da odluče, obojici će biti određen pritvor do 30 dana. U tom periodu Janković i Dragijević će biti saslušavani po potrebi. Takođe, obojicu očekuje psihijatrijsko vještačenje u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. To se radi da bi se videlo kolika je bila njihova uračunljivost prilikom izvršenja djela. U ovom slučaju i to je krajnje nevažno. Čak i da im je uračunljivost bila slaba, oni su kasnije danima bili svjesni šta su uradili", saznaje se u tužilaštvu.

Nakon saslušanja, obojica će biti upućeni u istražni Okružni zatvor u Zaječaru. Trenutno je oko zgrade tužilaštva primjetno pojačano prisustvo policije.

Ministar policije je rekao da je kompletan teren pretraživan čitavih pet puta od strane svih mogućih službi i sredstava.

Dejan Dragijević je osumnjičeni da je službenim vozilom Fiat Panda u ulici Radomira Putnika udario u pješaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom Srđanom Jankovićem tijelo devojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na "Starobanjskom putu" kod Bora gde su tijelo izbacili sa desne strane puta - kaže izvor blizak istrazi.

Potresno: Roditelji male Danke (2) došli u centar Bora i zapalili svijeće svojoj kćerkici

Potresno: Roditelji male Danke (2) došli u centar Bora i zapalili svijeće svojoj kćerkici

Dejanu Dragijeviću se na teret stavlja da je time počinio teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, a Srđanu Jankoviću pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 sati, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, devojčica nestala.

Dejanu Dragijeviću se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uslovima na putu uslijed čega je prednjim desnim dijelom vozila udario u devojčicu i usmrtio je - navodi izvor iz istrage.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije