Rumunka koja je doživjela linč javnosti zbog Danke (2): 'Policija me sada obavijestila da je mrtva'

0
Radiosarajevo.ba
Rumunka koja je doživjela linč javnosti zbog Danke (2): 'Policija me sada obavijestila da je mrtva'
Foto: Kronen Zeitung / Rumunka Ana

Djevojčica iz Srbije Danka Ilić (2) žrtva je saobraćajne nesreće, ali i monstruoznog zločina dvojice počinitelja koji su njeno tijelo bacili na divlju deponiju.

Srbijanska policija sumnja da je tijelo jedan od osumnjičenih naknadno prebacio na drugu lokaciju, objavio je MUP Srbije nakon desetodnevne potrage.

Nestanak djevojčice na teritoriju Banjskog polja kod Bora na istoku Srbije prijavljen je 26. marta i za njom je pokrenuta opsežna potraga koja se proširila i izvan granica zemlje.

Obožavatelji pitali princa Williama kako je Kate Middleton: Ovakvo ponašanje nisu očekivali

Obožavatelji pitali princa Williama kako je Kate Middleton: Ovakvo ponašanje nisu očekivali

Javila se Rumunka Ana sa snimke iz Beča na kojoj se pojavila djevojčica za koju su mnogi mislili da je Danka.

Policijskim istraživanjem utvrđeno je da to nije ona, a ženu su sada obavijestili kako je djevojčica iz Srbije mrtva.

"Šokirana sam na više razina. Upravo sam došla kući s posla i policija me obavijestila da je Danka sada očito pronađena. Ali još uvijek sam šokirana što su me ljudi krivo tražili diljem Europe", rekla je Ana za Kronen Zeitung.

Paralelno s potragama na dva deponija u Banjskom polju traganje za djevojčicom nastavit će se i u mjestu Zlot, odakle je jedan od osumnjičenih za ubistvo.

Potraga je proširena zbog sumnje kako je osumnjičeni za ubistvo tijelo premjestio iz deponija na dosad nepoznatu lokaciju.

Podsjetimo, srbijanski ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić u četvrtak, 4. aprila, na vanrednoj konferenciji za medije naveo da su uhapšena dvojica djelatnika komunalnog poduzeća iz Bora i priznala su krivicu jer je utvrđeno da su službenim automobilom Fiat Panda udarili djevojčicu nedaleko od dvorišta iz kojeg je izišla, a potom je stavili u prtljažnik te odvezli na deponiju i bacili tijelo.

Djevojčicu su, kako je pokazao GPS uređaj u njihovom vozilu, udarili brzinom od 20 kilometara na sat.

Njih dvojica su nas odvela do deponije, ali prema saznanjima policije jedan od njih dvojice vratio se 28. marta i prebacio tijelo na drugu lokaciju.

"Ne možemo im vjerovati jer jedan na drugog prebacuju krivicu", rekao je Gašić novinarima, dodajući da policijski ispektori sve detaljno provjeravaju.

Podsjetimo, istraga je utvrdila da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 sati, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala.

Od dana kada je nestala Danka Ilić, jake snage policije radile su danonoćno na ovom slučaju u nadi da će se djevojčica pronaći živa i zdrava. Koliko je ogromna bila istraga nestanka Danke pokazuju podaci koje je saopštio MUP. Pretraženo je 333 kuća i stanova, pregledano 360 vozila, bazna stanica za Banjsko Polje registrovala je 24.455 telefona.

Mogu li ubice Danke Ilić (2) biti osuđene na doživotni zatvor?

Mogu li ubice Danke Ilić (2) biti osuđene na doživotni zatvor?

Dvogodišnja djevojčica iz Bora Danka Ilić nestala je dok je bila na porodičnom imanju sa majkom Ivanom i godinu dana starijim bratom.

Poslije 10 dana potrage za njom uhapšena su dvojica radnika borskog Vodovoda, Srđan Janković i Dejan Dragijević, zbog sumnje da su djevojčicu prvo udarili kolima, a zatim njeno tijelo stavili u automobil Fiat i bacili na deponiju.

Ministar policije je rekao da je kompletan teren pretraživan čitavih pet puta od strane svih mogućih službi i sredstava.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije