Nove informacije: Policija odvela na saslušanje i majku osumnjičenog za ubistvo malene Danke

3
Radiosarajevo.ba
Nove informacije: Policija odvela na saslušanje i majku osumnjičenog za ubistvo malene Danke
Foto: Republika.rs / Još uvijek nije nađeno tijelo Danke Ilić

Borska policija danas popodne odvela je na saslušanje i majku Dejana Dragijevića, jednog od osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Srbiji. To je potvrdio Dejanov otac Rade Dragijević.

"Šta da kažem kad ne znam ništa. Da imam dobre informacije, pa da kažem nešto, ali nemam. Trebalo je sinoć i mene da saslušaju, ali nisu. Sada su došli samo po ženu. Došla su službenim automobilom dva policajca oko 18 sati i odveli su je da da izjavu. Sada su svi tamo, jedini sam ja ostao kući", kaže Rade Dragijević za Blic, pa nastavlja:

" Slušam na TV-u, ima manipulacija za sve i svašta. Ja ne znam šta se dešavalo, ali ne vjerujem da je tačno to što se priča. Dejan nije bio takav nikada. Ja ga ne znam kao takvog. Kod mene nije bio ni agresivan ni bilo šta. Ni on, ni drugi sin Dalibore."

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

On dodaje da svi u porodici imaju problema sa srcem i da je Dejan prošle godine imao infarkt.

"Mi svi imamo srčane probleme. Supruga i ja odavno smo srčani bolesnici. Dejan je prošle godine imao infarkt, jedino mlađi sin ne boluje od srca", govori Rade.

Podsjetimo, policija u Boru uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća Vodovod Bor Srđana Jankovića (50) iz sela Luka i Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot pod sumnjom da su ubili malu Danku Ilić (2).

Novi detalji: Forenzičari pretražuju novu lokaciju u potrazi za tijelom ubijene Danke (2)

Novi detalji: Forenzičari pretražuju novu lokaciju u potrazi za tijelom ubijene Danke (2)

"Dejan Dragijević je osumnjičeni da je službenim vozilom Fiat Panda u ulici Radomira Putnika udario u pješaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno s kolegom Srđanom Jankovuićem tijelo djevojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na Starobanjskom putu kod Bora gdje su tijelo izbacili sa desne strane puta", otkrio je izvor blizak istrazi.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 sati, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, devojčica nestala.

"Dejanu Dragijeviću se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uslovima na putu usljed čega je prednjim desnim dijelom vozila udario u djevojčicu i usmrtio je", navodi izvor iz istrage.

Tragovi krvi pronađeni su na automobilu. Dio medija ustvrdio je kako je Danka zadavljena nakon što su je udarili automobilom, no tijelo djevojčice još uvijek nije pronađeno. 

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije