Ponovo se oglasili iz policije u vezi ubistva Danke: "Otkopali su je, pa zakopali na drugo mjesto"

5
Radiosarajevo.ba
Ponovo se oglasili iz policije u vezi ubistva Danke: "Otkopali su je, pa zakopali na drugo mjesto"
FOTO: AA / Potraga za Dankom Ilić

Poslije 10 dana opsežne potrage za Dankom Ilić (2) iz Bora, u četvrtak ujutru stigla je vijest da je djevojčica ubijena. Radnici "Vodovoda" Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot, priznali su da su ubili djevojčicu automobilom, a potom tijelo bacili na deponiju.

Policija i danas nastavlja detaljnu potragu za tijelom ubijenog deteta, a osumnjičeni su policiji rekli kako su dva dana nakon ubistva otkopali tijelo i zakopali ga na drugo mjesto.

"Ne možemo da im verujemo zašto što prebacuju krivicu jedan na drugog", rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

A kako je rekao načelnik UKP Ninoslav Cmolić, "jedan od ubica ima blokadu i ne može da se sjeti gdje je ostavio tijelo". Desna strana puta, o kom je govorio i ministar Bratislav Gašić, a koji vodi od Banjskog Polja ka Boru, mjesto je najintenzivnije potrage. Ići će se i duž Borskog okruga.

Na mjestu događaja su vozila mehanizacije, policajci, vatrogasna služba. Policija kontroliše saobraćaj i ne dozvoljava se prilaz mjestima na kojima traje potraga. Tu su i spasioci sa psima i cijeli teren pretražuju već nekoliko puta.

U Birou MUP-a Srbije za saradnju sa medijima rekli su za Blic da se potraga radi na centralnoj lokaciji kod deponije na koju ih je ranije doveo jedan od uhapšenih, ali kažu da ne mogu da se oslone na njihove izjave. Pretraživat će se deponija, kao i sve lokacije koje su osumnjičeni naveli.

"U istrazi su toliko toga priznali, ali ne i lokaciju na kojoj je tijelo. Preciznije, rekli su više lokacija", rekli su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije