Ubica iz Mladenovca bio naoružan 'do zuba': MUP Srbije objavio fotografije oružja

Radiosarajevo.ba
Ubica iz Mladenovca bio naoružan 'do zuba': MUP Srbije objavio fotografije oružja
Foto: MUP Srbije / MUP Srbije/Ilustracija

U akciji hapšenja Uroša B. (21) u Beogradu, zbog sumnje da je usmrtio osam osoba i 14 ranio, učestvovalo je više od 600 policajaca, a  Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) saopštilo je da je prilikom hapšenja pronađen arsenal naoružanja.

Kako je saopštio MUP Srbije, u akciji su učestvovali pripadnici Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Policijske brigade, Jedinice za obezbjeđenje, saobraćajne policije, Službe za specijalne istražne metode, Interventne jedinice 92, Helikopterske jedinice, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije, kao i područnih policijskih uprava u Beogradu, Smederevu i Kragujevca.

Uhapšeni se sumnjiči da je sinoć u selu Malo Orašje kod Smedereva vatrenim oružjem usmrtio pet osoba i šest ranio, a potom u selu Dubona kod Mladenovca, usmrtio još tri osobe i osam ranio.

Heroj odbrane Sarajeva i bivši igrač s Koševa: Na današnji dan ubijen je Želimir Vidović Keli

Heroj odbrane Sarajeva i bivši igrač s Koševa: Na današnji dan ubijen je Želimir Vidović Keli

Potom je, kako se sumnja, zaustavio taksistu i primorao ga da ga odveze do sela Vinjište kod Kragujevca, gdje ga je policija uhapsila.

Policija je pretresom vikendice koju osumnjičeni koristi u mjestu Ševšin, pronašla karabin sa optikom, pištolj, signalni pištolj, dva prigušivača, lovački nož i druge delove oružja, 164 metka različitog kalibra, 13 lovačkih patrona, 12 čaura, četiri signalna metka i 25 komada karabinske municije.

Također, prilikom pretresa kuće i pomoćnog objekta u naselju Vinjište, policija je pronašla četiri ručne bombe, više kutija sa pištoljskom municijom, više komada puščane municije, okvir za pištolj, dva okvira najvjerovatnije za automatsku pušku, nosač optike, kao i automatsku pušku bez fabričkog broja, navedeno je u saopštenju.

Više informacija o pucnjavi u Mladenovcu možete čitati na linku OVDJE.

Ovo je druga masovna pucnjava s više žrtava u Srbiji za manje od 48 sati.

Objavljene fotografije oružja ubice iz Mladenovca
Foto: MUP Srbije: Objavljene fotografije oružja ubice iz Mladenovca

Podsjetimo i da je maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio 3. maja krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, devet osoba.

Snimak hapšenja Uroša B.: Pogledajte kako su specijalci satjerali u ćošak napadača iz Mladenovca

Snimak hapšenja Uroša B.: Pogledajte kako su specijalci satjerali u ćošak napadača iz Mladenovca

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije