Tragedija: U Mladenovcu ubijeno pet drugova, u subotu će biti zajedno sahranjeni

1
Radiosarajevo.ba
Tragedija: U Mladenovcu ubijeno pet drugova, u subotu će biti zajedno sahranjeni
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Selo Dubona

Uroš B. uhapšen je jutros, 5. maja 2023, nakon što je sinoć u selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca, u Srbiji, ubio osam i ranio 14 osoba.

Blažić je, kako se sumnja, iz automatske puške i pištolja, u Malom Orašju ubio Marka M. (18), Aleksandra M. (18), N. M. (15), Lazara M. (20) i Nemanju S. (21) koji su se okupili kao bi proslavili to što je Marko postao ujak.

Kako navode mještani Malog Orašja, sahrana petorice drugova biće održana sutra u 14 časova.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

"Svi ubijeni mladići su se družili cijeli život, išli su svuda zajedno, pravili slavlja zajedno i eto sad su i u smrt otišli zajedno", govore za Blic mještani sela.

Uroš B. je svoj krvavi pohod počeo u Malom Orašju kada je izašao iz kola i ispalio rafal oko grupe ljudi koja je sjedela oko logorske vatre na pikniku.

Ubijeni mladići u Malom Orašju
Foto: Blic.rs: Ubijeni mladići u Malom Orašju

Zatim je nastavio i došao do pozicije koja je udaljena nekoliko kilometara dalje i izašao iz kola i pucao u četiri osobe koje su namještale kapiju na dvorištu.

Potom je opet sjeo u kola i odvezao se ka centru sela Dubona i opet pucao, gdje je ubio dvije osobe, policajca koji nije bio na dužnosti i njegovu sestru.

Ubica je zatim pobjegao i za njim je tragalo više od 600 pripadnika MUP-a. Masovni ubica uhapšen je nakon osam sati potrage u Kragujevcu.

Više informacija o pucnjavi u Mladenovcu možete čitati na linku OVDJE.

Snimak hapšenja Uroša B.: Pogledajte kako su specijalci satjerali u ćošak napadača iz Mladenovca

Snimak hapšenja Uroša B.: Pogledajte kako su specijalci satjerali u ćošak napadača iz Mladenovca

Ovo je druga masovna pucnjava s više žrtava u Srbiji za manje od 48 sati.

Podsjetimo i da je maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio 3. maja krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije