Ministrica zdravlja Srbije: Svi ranjeni kod Mladenovca stabilni, ali u životnoj opasnosti

AA
Ministrica zdravlja Srbije: Svi ranjeni kod Mladenovca stabilni, ali u životnoj opasnosti
Foto: Screenshoot / Danica Grujičić

Ni u srijedu, ni sinoć medicina nije zakazala, izjavila je danas ministrica zdravlja Republike Srbije Danica Grujičić, izražavajući saučešće porodicama svih koji su ubijeni.

Govoreći o povrijeđenim osobama u pucnjavi kod Mladenovca, gdje je sinoć ubijeno osam osoba, a ranjeno 13, Grujičić je rekla da su sve povrede nanijete vatrenim oružjem, da su svi povrijeđeni stabilni, ali i da su svi u životnoj opasnosti, jer zbog prostrelnih povreda nije moguće biti siguran šta je sve povrijeđeno.

Istakla je da su ljekari učinili sve da tim ljudima pomognu, te se zahvalila ekipama hitne pomoći iz Mladenovca, Smedereva i Beograda koje su u najkraćem roku stigle na lice mjesta.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

"Ako se ovi ljudi izvuku, moramo biti vrlo oprezni jer prostrijelne rane su takve da nikada ne možete biti stopostotno sigurni šta će se dešavati, njima mogu da zahvale što su svi u lancu radili onako kako treba", istakla je Grujičić.

Izrazila je i zahvalnost svima koji su se odazvali pozivu da dođu da daju krv, navodeći da to pokazuje koliko imaju empatije.

"Važno je da se davanje krvi nastavi, izuzetno je važno da u svakom trenutku, vidite kako se stvari odvijaju, da u svakom trenutku imamo dovoljne količine krvi da pomognemo ljudima", rekla je ministrica zdravlja Srbije.

Govorila je i o djeci i nastavnici koji su ranjeni u srijedu u Beogradu

"Dva dječaka koja su liječena u Univeritetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, danas su puštena kući, na žalost djevojčica je još uvijek kritično, ona je imala povredu glave. Kada su u pitanju djeca i nastavnica koji su smješetni u Urgentnom centru, dječak i djevojčica su dobro i sa nastavnicimom su spušteni u manje intenzivnu njegu. Znači da polako izlaze iz krize, s tim što će i nastavnica i djevojčica biti operisane sa ortopedske strane. Nažalost, drugi dječak je jako teško, on ima veliko oštećenje kičmene moždine i zasada ne pokazuje znake pokretljivosti ruku i nogu", kazala je Grujičić i dodala da je dječak i dalje kritično.

Na kraju obraćanja je naglasila: "Molim sve roditelje - sklonite to oružje."

Podsjetimo maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je 3. maja krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, devet osoba. Ubijen je zaštitar škole i osmero učenika, dok je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Nažalost, u Srbiji se sinoć dogodila još jedna tragedija.

U pucnjavi u Mladenovcu Uroš B. je jučer oko 23 sata ubio osam osoba, a ranio 14.

Više informacija o pucnjavi u Mladenovcu možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije