Pucnjava u Mladenovcu: Kolika kazna prijeti osumnjičenom?

Radiosarajevo.ba
Pucnjava u Mladenovcu: Kolika kazna prijeti osumnjičenom?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Policija / Ilustracija

Uroš B., koji je osumnjičen za masakr kod Mladenovca, obzirom da je 2002. godište, po zakonu, u jednom slučaju neće dobiti doživotnu kaznu zatvora.

"Ukoliko je navršio 21 godinu može biti kažnjem doživotnim zatvorom, a ukoliko nije navršio maksimalna kazna je 20 godina. I ukoliko je navršio 21 godinu vještaci će svakako ocijenjivati njegovu podobnost, a imajući u vidu da u Srbiji krivični sudovi rade kao sat, siguran sam da veliki pristisak javnosti neće uticati na odluku suda o krivici i visini kazne, naravno ukoliko bude oglašen krivim", rekao je advokat Aleksandar Šćekić za Telegraf.

Podsjetimo, nakon osam sati ubica je lociran i uhapšen u Vinjištu kod Kragujevca.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Prethodno je Uroš B. (21) sinoć, na tri lokacije u Mladenovcu, počinio masakr ubivši osmoro i ranivši još 14 ljudi.

Ovo je, u 48 sati, druga masovna pucnjava (s višetrukim žrtvama) u Srbiji.

Podsjetimo maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je 3. maja krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, devet osoba. Ubijen je zaštitar škole i osmero učenika, dok je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE, a više informacija o pucnjavi u Mladenovcu možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije