Srbija kupuje transportne avione: Stižu iz Španije

Radiosarajevo.ba
Srbija kupuje transportne avione: Stižu iz Španije
Foto: Unsplash / Riječ je o teretnim avionima

Osim toga želi i još helikoptera H-145M pošto je devet ovih letelica, koje su vojska i policija Srbije već nabavile, uspješno prošlo sva testiranja i već se koriste.

To bi bio samo nastavak saradnje Srbije i Airbusa koji su uspjeli, između ostalog, da od vazduhoplovnog zavoda "Moma Stanojlović" naprave regionalni servisni centar za "Gazele", piše B92.

Da Srbija ima ozbiljne planove sa ovom kompanijom i u budućnosti otkrio je ministar odbrane Nebojša Stefanović koji se povodom Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme "Partner 2021" sastao sa nacionalnim direktorom za naoružanje Ministarstva odbrane Španije Santiagom Ramonom Gonsalesom Gomesom.

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Tom prilikom potpisan je Memorandum o razumijevanju dva ministarstva o saradnji u oblasti industrije, naoružanja i opreme.

"Ovaj važan memorandum omogućiće da naša saradnja u budućem periodu bude intenzivnija. Dogovorili smo i konkretne korake. I očekujemo, naravno, potpisivanje ugovora i o nabavci dva transportna aviona C-295, koje će Srbija kupiti od Španije, odnosno od Airbusa, kao i, naravno, nabavku većeg broja helikoptera H-145M", istakao je Stefanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije