U Hrvatskoj 15 novooboljelih, ukupan broj porastao na 128

Radiosarajevo.ba
U Hrvatskoj 15 novooboljelih, ukupan broj porastao na 128
Foto: AA / Covid-19

Nacionalni stožer civilne zaštite objavljuje nove informacije o novom soju koronavirusa (COVID-19) u Hrvatskoj. 

Stožer je jutros objavio da je broj osoba kojima je potvrđena zaraza iznosio je 113, piše Jutarnji.hr

"Imamo 15 pozitivnih više osoba koje su zaražene koronavirusom. Ukupno je u Hrvatskoj zaraženo 128 osoba. Nismo zadovoljni pridržavanjem mjera samoizolacije jer samo jutros u ljekarne Grada Zagreba je ušlo 17 ljudi koji su prekršili mjeru samoizolacije. Ako se budu nastavile kršiti mjere, podignut će se mjere", kazala je načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba-Bujević.

Dodala je i da je razočarana takvim ponašanjem građana.

"Jutros smo imali jednu osobu na respiratoru sada imamo tri. Dugo se odolijevalo jer su mjere bile vrlo dobro osmišljene, međutim ne može bez partnerstva s ljudima. možemo donositi bilo kakve mjere i zabrane uvijek netko može naći načina da krši mjere. Nije potrebno dovoditi za svakog pojedinog od nas policajca koji će nas čuvati nego je potrebno odgovorno se ponašati ako mislimo zadržati povoljnu situaciju koju smo svoj ovo vrijeme imali dok se u drugim zemljama epidemija širila", kazala je Alemka Markotić.

Uskoro opšrinije...

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije