"Tvoja noć i moja zora": Zbog ove pjesme Jadranka odavno nije omiljena u Srbiji

Radiosarajevo.ba
"Tvoja noć i moja zora": Zbog ove pjesme Jadranka odavno nije omiljena u Srbiji

U Srbiji se ne stišavaju reakcije na nedjeljni nastup crnogorske pjevačice Jadranke Barjaktarović. Podsjetimo, na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem je veliki turbofolk hit Mitra Mirića "Ne može nam niko ništa", pjevačica iz Berana izvela sa izmijenjenim refrenom pa se dvoranom gde je nastupala orilo "Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije".

Uslijedile su oštre reakcije iz Srbije, gdje su beogradski klubovi i televizije uvele embargo na nastupe Jadranke Barjaktarović.

"Ja sam Crnogorka, volim svoje, a poštujem tuđe. Oni koji me znaju, znaju da ništa loše nisam mislila. Međutim, ko hoće da razumije neka razumije, ko neće, neću nikom da se izvinjavam", rekla je Jadranka Barjaktarović.

Ova pjevačica ni ranije nije bila previše omiljena u Srbiji. Razlog je njen najveći hit "Tvoja noć i moja zora", pjesma koja uživa kultni status u Crnoj Gori zbog refrena "Da li će se ikad sresti tvoja noć i moja zora, ne, nema zbora, prije će se otopiti snijeg sa vrha Durmitora".

"Tvoja noć i moja zora" se izvodi na svakom okupljanju crnogorskih patriota, nerijetko je pjeva i Jadranka Barjaktarović, a i refren je već jednom duhovito promijenjen…

"Da li će se ikad sresti Srbija i Crna Gora, ne, nema zbora, prije će se otopiti snijeg sa vrha Durmitora", pjevali su u januaru navijači Lovćena na Cetinju nakon pobjede Crne Gore nad Srbijom na Evropskom prvenstvu u rukometu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije